SEGRE

TRIBUNALS UNIVERSITAT

La jutge del 'cas Màster' segueix la causa contra Cifuentes per falsedat

I arxiva les diligències per presumpta prevaricació i suborn després de la resolució del Suprem sobre Casado || La URJC es compromet a “regenerar” la institució

L’expresident balear Jaume Matas i el seu exconseller d’Interior José María Rodríguez, ahir.

L’expresident balear Jaume Matas i el seu exconseller d’Interior José María Rodríguez, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge d’instrucció número 51 de Madrid Carmen Rodríguez Medel va dictar ahir el sobreseïment les investigacions del cas Màster quan es refereix als presumptes delictes de prevaricació i de suborn impropi, després de la decisió del Tribunal Suprem de no imputar el president del Partit Popular, Pablo Casado, a la causa. L’arxivament d’aquesta part de la causa afecta un total de 19 investigats. Tanmateix, Rodríguez Medel, en la interlocutòria, va puntualitzar que tant l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes com l’exdirector de l’Institut de Derecho Público Enrique Álvarez-Conde, les professores Cecilia Rosado i Alicia López de los Mozos, i l’extresorera del Govern regional Teresa Feito continuen investigats per un presumpte delicte de falsedat documental. Així les coses, el successor de Cifuentes al capdavant de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, es va mostrar ahir convençut que la també exlíder dels populars madrilenys acabarà “absolta”. Per la seua part, el rector de la Universitat Rei Joan Carles (URJC), Javier Ramos, va manifestar el seu respecte per la decisió de la jutge i es va comprometre a “regenerar” la institució que presideix perquè “no torni a haver-hi” cap altre cas Màster.

Matas es declara culpable i evita la presó en el ‘cas Over Marketing’

L’expresident balear i exministre Jaume Matas es va declarar ahir culpable dels delictes de prevaricació, malversació i frau en el marc del cas Over Marketing, que investiga la presumpta desviació de fons públics, per “beneficiar” aquesta empresa, que es va encarregar de les campanyes electorals del PP el 2003 i 2007. D’aquesta manera, Matas evita una condemna de presó i se li imposa, únicament, una multa de 18.000 euros, més la corresponent responsabilitat civil, d’uns 10.000 euros més, que ja ha abonat. Daniel Mercado, propietari d’Over Marketing, també va arribar a un acord per declarar-se culpable, mentre que José María Rodríguez, exconseller balear d’Interior, el va rebutjar. En l’actualitat, Matas compleix condemna pel cas Nóos a la presó d’Aranjuez.

tracking