SEGRE

POLÍTICA ACORD

Londres avisa que no es deixarà intimidar

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab, assegura que si l’únic que proposa Brussel·les és trencar la unió del Regne Unit, hauran de “marxar sense acord”

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab, a Birmingham.

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab, a Birmingham.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre britànic per al Brexit, Dominic Raab, va advertir ahir la Unió Europea que no intenti intimidar el Regne Unit perquè firmi un acord de divorci que va en contra de la unitat del país.

“Si l’única oferta de la UE amenaça la integritat de la nostra unió, llavors no tindrem cap altra opció que marxar sense acord”, va afirmar Raab durant la seua intervenció davant de la conferència del Partit Conservador a Birmingham. “El que és impensable és que aquest Govern, o qualsevol govern britànic, pugui ser intimidat per l’amenaça d’algun tipus d’embargament econòmic perquè firmi un acord unilateral contra els interessos del nostre país”, va defensar. “Em costa de creure que busquessin, per estretes finalitats polítiques, castigar el Regne Unit d’una forma tan contraproduent”, va afegir el ministre.

D’altra banda, Raab va instar els líders europeus a començar a comprometre’s amb les negociacions per a l’acord de sortida del Regne Unit de la UE, prevista per al 29 de març del 2019, ja que el temps s’esgota. “Si la UE vol un acord, han de posar-se seriosos i han de fer-ho ara”, va manifestar.

D’altra banda, la Comissió Europea va recomanar ahir al ministre d’Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt, “obrir els llibres d’Història”, en resposta a unes polèmiques declaracions en les quals el cap de la diplomàcia britànica comparava la Unió Europea amb la Unió Soviètica. “Amb tot el respecte, diria que tots ens beneficiaríem, i en especial els ministres d’Exteriors, d’obrir els llibres d’història de tant en tant”, va declarar el portaveu en cap de l’Executiu comunitari, Margaritis Schinas.

En aquesta línia, va afegir que no tenia cap títol per recomanar-li, però que existeix “molta literatura que cobreix aquest fosc episodi.

tracking