SEGRE

CATALUNYA

Fernández (PP) demana que Torra dimiteixi per apartar "la llavor totalitària" abans de negociar

I també ha llançat una facècia al líder del PSC, Miquel Iceta

Alejandro Fernández

Alejandro FernándezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PPC en el Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que dimiteixi per apartar la "llavor totalitària" de la societat i començar una negociació amb l’Estat que porti a una "doble reconciliació", entre catalans i amb la resta d’espanyols.

"És imprescindible la reconciliació entre catalans, i entre catalans i la resta d’espanyols. Però és necessari per aconseguir-ho que la llavor totalitària es a part de la vida pública. El senyor Torra ha de dimitir per poder iniciar aquesta reconciliació", ha assenyalat durant la seua intervenció en el Debat de Política General, que va arrencar ahir a la cambra catalana.

En aquest sentit, el popular ha instat els partits independentistes a escollir un altre president que formi un Govern amb "demòcrates de veritat, que accepti les regles del joc i la separació de poders".

Fernández també ha justificat que Torra ha de dimitir pels enrenous que hi va haver durant la celebració de l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre, i l’ha acusat de recórrer "al supremacisme, a les baixes passions i al rancor" per atiar la ciutadania.

En aquest sentit, ha avisat: "No li permetrem que enviï les seues hordes fanatitzades a acovardir la gent. Li ha quedat clar? No acceptem les seues amenaces, no ens plegarem. Dimiteixi".

El popular ha insistit que "la llavor del totalitarisme" és l’"actitud més perillosa" que es viu avui dia a Catalunya, però ha afegit que el segueix una altra, el "relativisme" del PSOE.

Per a Fernández, quan els socialistes s’obren a negociar amb l’independentisme en l’actual context trenquen "la unitat constitucionalista" i donen l’esquena al 53 % dels catalans, ja que no es pot dialogar "amb qui ja imposa el resultat del diàleg" i amb qui tracta de "colons" a part de la població.

En aquest punt, el diputat del PPC ha fet una comparació per demostrar a Torra que a Catalunya no hi ha colons: "Vostè físicament s’assembla molt més a mi que a un saltador de perxa noruec. Som un parell d’españolazos els dos", ha afirmat.

I també ha llançat una facècia al líder del PSC, Miquel Iceta: "És un home intel·ligent i brillant, però quan es posa equidistant acaba sent un enredaire".

tracking