SEGRE

NEGOCIACIÓ REACCIONS

May matisa que Europa i l'URSS “no són el mateix” per l'enuig de Brussel·les

Londres vetarà migrants no qualificats

351884_1.jpg

351884_1.jpgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va matisar ahir les paraules del titular d’Exteriors del seu Govern, Jeremy Hunt, que havia comparat la Unió Europea amb la Unió Soviètica. Les paraules de Hunt van provocar el rebuig dels Vint-i-set que, en paraules del vicepresident primer de la Comissió Europea, Frans Timmermans, les van qualificar d’“insultants”. També el Parlament europeu havia exigit una disculpa des de Londres. Així les coses, May va puntualitzar que el club comunitari i l’extinta URSS “no són el mateix”.

D’altra banda, la premier va explicar que el Regne Unit recobrarà el control de les seues fronteres “per primera vegada en dècades” després del Brexit i que reduirà l’arribada de treballadors poc qualificats. “El nou sistema, basat en la qualificació, assegurarà que es redueix la immigració de persones poc preparades i que el Regne Unit se situa en el camí d’una reducció de la immigració de nivells sostenibles”, va defensar.

L’exministre del Brexit titlla el pla de May d’“engany” i advoca per retardar 6 mesos la sortida

En un altre ordre de coses, l’exministre britànic per al Brexit, Boris Johnson, va continuar un dia més amb la seua escalada dialèctica contra els plans de May per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En aquest sentit, Johnson va titllar el projecte de Brexit proposat per la premier d’“engany” i d’“escàndol constitucional”. Igualment, va asseverar que, si ocupés el lloc de May, retardaria el Brexit almenys sis mesos més a fi de reconduir les negociacions amb Brussel·les.

D’altra banda, el líder dels populars espanyols a Europa, Esteban González Pons, va demanar ahir a les institucions comunitàries que defineixin un calendari bilateral entre Madrid i Londres amb l’objectiu de “reiniciar” la negociació sobre la “sobirania” de Gibraltar.

tracking