SEGRE

Els lletrats no avalen l'acord JxCat-ERC perquè 'no repara errors'

Els lletrats no avalen l'acord JxCat-ERC perquè 'no repara errors'

Els lletrats no avalen l'acord JxCat-ERC perquè 'no repara errors'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lletrats del Parlament no han avalat l’acord assolit entre Junts per Catalunya (JxCat) i ERC sobre els quatre diputats suspesos de la formació liderada per Carles Puigdemont perquè, al seu entendre, "no repara els errors" sobre qui ja havien alertat aquest matí.

Les cúpules de JxCat i ERC han assolit aquesta tarda un acord per desencallar el vot delegat dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem, després de la reunió al més alt nivell que s’ha celebrat al despatx del president Quim Torra en el Parlament. L’acord passa perquè els quatre diputats de JxCat afectats -Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull- registrin un escrit individual en el que avalin el document que al seu torn ha presentat aquest matí el portaveu del seu grup, Albert Batet, anunciant que "continuarà votant en representació" seua i invocant la delegació de vot que ja exercien des de la primavera.

Un dels punts inclosos en aquest acord polític preveu que la Mesa validi l’escrit de Batet, mentre que en un altre dels seus punts es contempla que els quatre diputats de JxCat enviïn un document individual en el qual subscriguin el ja presentat pel portaveu del seu grup.

Tanmateix, en la reunió posterior que celebra aquesta tarda la Mesa del Parlament per validar aquest pacte, els lletrats de la Cambra no han avalat l’acord JxCat-ERC en advertir que "no repara els errors del document d’aquest matí" que havia presentat JxCat, segons han explicat a Efe fonts coneixedores de la reunió.

En tot cas, segons han remarcat sobre això fonts parlamentàries, la decisió final sobre això serà de la Mesa de la Cambra i del president del Parlament, Roger Torrent, ja que l’opinió dels lletrats és consultiva i no vinculant.

tracking