SEGRE

PANORAMA

Inés Arrimadas: “No faran desaparèixer la bandera espanyola”

La líder de Cs alça la ‘rojigualda’ i JxCAT, ERC i PSC l’acusen d’avivar el conflicte || La diputada acusa el Govern d’“insultar” els catalans no independentistes

Inés Arrimadas, durant la seua rèplica al Parlament de Catalunya, alçant la bandera espanyola.

Inés Arrimadas, durant la seua rèplica al Parlament de Catalunya, alçant la bandera espanyola.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Debat de Política General va continuar ahir amb conflictes i improperis entre oposició i sobiranistes al Parlament de Catalunya. Una de les més cridaneres va ser la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que va desplegar una bandera espanyola durant el seu torn de rèplica al president de la Generalitat, Quim Torra, la qual cosa va generar que JxCat, ERC i PSC l’acusessin d’avivar el conflicte a Catalunya. Mentre deia que Torra insulta i humilia els catalans no independentistes, Arrimadas va alçar la bandera i va al·ludir que les retirades i cremes de banderes d’Espanya es donen “perquè aquesta bandera representa la igualtat, solidaritat i unitat de 47 milions de persones”. I va acabar etzibant Torra: “Ni vostè ni els seus comandos separatistes no faran desaparèixer aquesta bandera.”

A més d’aquestes sentències, Arrimadas també va advertir de forma contundent el president de la Generalitat que no confongui la “debilitat” del Govern de Pedro Sánchez amb una “debilitat de la democràcia” espanyola i va manifestar la seua preocupació per les “amenaces” abocades dilluns per Torra amb referència al seu “ultimàtum”, al qual ell mateix no va al·ludir. Així mateix, la líder dels taronges va alertar Torra que “no cometi el mateix error” que el seu predecessor, Carles Puigdemont, que en el seu desafiament independentista “va pensar que s’estava enfrontant a Mariano Rajoy” quan ho feia a un “Estat de dret i a una democràcia”.

Cs demana a la Generalitat no confondre la “debilitat” de Sánchez amb una “debilitat” de la democràcia

Després de la seua intervenció, el líder del grup PSC-Units, Miquel Iceta, va contestar a Arrimadas que, “per a bandera espanyola, aquesta que és molt més gran i bonica”, assenyalant la que presideix l’hemicicle al costat de la bandera catalana. D’altra banda, el diputat d’ERC, Sergi Sabrià, va assegurar que l’independentisme busca crear un nou Estat, en el qual la gent visqui millor i que “això no va de banderes”. Torra, el principal replicat, no es va pronunciar davant del polèmic succés de la bandera.

tracking