SEGRE

JxCat i ERC es disculpen i "s'esforçaran" per garantir l'estabilitat del Govern

El desacord entre els dos partits ha obligat a ajornar el ple

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià , i el de JxCat, Eduard Pujol, expliquen en roda de premsa l'acord entre JxCat i ERC pel vot delegat dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem

JxCat i ERC es disculpen i "s'esforçaran" per garantir estabilitat GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat i ERC s’han disculpat pel nou xoc que han protagonitzat aquest dijous al Parlament, que ha obligat a ajornar el ple i que han solucionat amb un acord aquesta tarda, alhora que han assegurat que s’"esforçaran" per garantir l’estabilitat del Govern de Quim Torra.

El president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, i el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, han comparegut en roda de premsa per explicar l’acord polític abastat a primera hora d’aquesta tarda després d’una reunió al màxim nivell al despatx del president Quim Torra al Parlament.

El pacte consisteix en que JxCat registri quatre documents, un per cadascun dels seus diputats suspesos pel Tribunal Suprem -Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez-, en els que ells verifiquin que és vàlid l’escrit que havia registrat aquest matí el portaveu del grup, Albert Batet, assenyalant que continuaria assumint la delegació dels seus vots.

Sabrià ha subratllat que, en aquest Debat de Política General, ERC i JxCat comparteixen un executiu que recentment ha presentat un pla de govern "concret i ambiciós", per la qual cosa tenen "oportunitats per treballar i per tenir estabilitat". També Pujol ha assenyalat que "l’estabilitat del Govern està garantida" perquè les dos forces tenen voluntat d’"esforçar-se per superar la situació d’excepcionalitat" derivada de la "judicialització" del procés sobiranista.

tracking