SEGRE

Sánchez descarta celebrar eleccions generals aquest any

El president del Govern, Pedro Sánchez.

Sánchez descarta celebrar eleccions generals aquest anyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, no contempla la possibilitat de celebrar eleccions generals aquest any i es manté en la seua idea d’esgotar la legislatura, el que descartaria fer-les coincidir amb les andaluses, segons fonts de l’Executiu. "No hi haurà eleccions aquest any i lluitarem per arribar al 2020", assegura a Efe un dels càrrecs del seu entorn.

En els últims dies, ha cobrat força la possibilitat que la presidenta andalusa, Susana Díaz, anunciï la convocatòria d’eleccions en aquesta comunitat per al proper 2 de desembre, el que diversos dirigents socialistes consideren "altament probable".

Així, Díaz podria aprofitar la reunió del Consell de Govern de dimarts vinent per convocar les eleccions, encara que altres fonts socialistes apunten que la presidenta andalusa encara dubta de la conveniència de l’avenç electoral. Des de Moncloa insisteixen que la possibilitat de fer coincidir les generals i les andaluses no és sobre la taula i la comparen fins i tot, en termes de probabilitat, amb la qual "caigui un meteorit".

La mateixa ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat avui, en una entrevista a Antena 3, que el Govern continuarà treballant "amb o sense pressupostos", la qual cosa obre la porta a una pròrroga dels comptes d’aquest any. Segons les fonts consultades, Sánchez tampoc no és partidari de fer coincidir les generals amb les autonòmiques i municipals de maig, el tercer escenari contemplat pels analistes de Presidència. En el dia d’avui, insisteixen a Moncloa, la voluntat de Sánchez d’esgotar la legislatura és, dels tres escenaris, el més factible al 98 % de probabilitats.

tracking