SEGRE

TRIBUNALS ECONOMIA

Serra, al banc dels acusats pels sous a Catalunya Caixa

El judici, que inclou quaranta encausats més, s’obre avui || Ingressos milionaris mentre l’entitat rebia ajuts públics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona jutjarà a partir d’avui l’expresident de Caixa Catalunya i exministre socialista, Narcís Serra, i uns altres 40 acusats per la causa dels sous suposadament desproporcionats de l’entitat en els anys de més crisi econòmica, entre el 2008 i 2012. El judici es prolongarà fins al 30 de novembre, amb 28 sessions, si bé els acusats no començaran a declarar fins a l’11 d’octubre, per delictes d’administració deslleial i delicte societari. Narcís Serra, l’exdirector general de Caixa Catalunya Adolf Todó i uns altres 14 exconsellers de l’entitats s’enfronten a una petició de quatre anys de presó per part de la Fiscalia per dos presumptes delictes d’administració deslleial per una “irresponsable política de retribucions”. La Fiscalia reclama per als altres 24 acusats penes de dos anys a l’acusar-los d’un únic delicte d’administració deslleial i demana indemnitzar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) pel perjudici causat, que es xifra en més de 2,5 milions d’euros.

El fiscal Fernando Maldonado acusa per sous que es van concedir consellers de l’entitat bancària en plena crisi econòmica, quan aquesta estava rebent fons del FROB, que entre el 2010 i 2012 va aportar a la caixa més de 12.000 milions d’euros.

El que va ser director general de Catalunya Caixa va cobrar 4 milions de l’entitat entre 2008 i 2012

Entre altres decisions sota investigació, hi ha el pagament a Todó d’una retribució fixa anual de 600.000 euros –que després fins i tot es va augmentar–, a la qual s’havia de sumar una retribució variable del 35% del total, condicionada al compliment d’objectius. En total, Todó va percebre més de quatre milions d’euros entre els anys 2008 i 2012 –sumant les retribucions fixes i les variables–, i a tot això cal afegir diferents aportacions al pla de pensions.

A Narcís Serra, a banda d’“elevats emoluments en concepte de dietes” per presidir les comissions i el consell d’administració –que van oscil·lar entre 24.801 i 135.707 euros a l’any–, a partir del 2007 se li va assignar un sou com a president no executiu d’uns 175.000 euros anuals.

tracking