SEGRE

PANORAMA

Estrasburg rebutja per infundada la queixa d'una responsable de l'1-O

És la primera de les 19 denúncies presentades contra Espanya || La denunciant s’enfrontava a una multa diària per formar part de la coordinació del referèndum

L’alcaldessa de Berga rep l’ordre que la inhabilita sis mesos - L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha rebut l’ordre d’execució de sentència que la inhabilita de l’acció política durant 6 mesos. El jutjat de Manresa va dictar s ...

L’alcaldessa de Berga rep l’ordre que la inhabilita sis mesos - L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha rebut l’ordre d’execució de sentència que la inhabilita de l’acció política durant 6 mesos. El jutjat de Manresa va dictar s ...

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha rebutjat indemnitzar una integrant de la sindicatura del procés separatista a Catalunya –un òrgan que no va arribar a funcionar i que es va planejar per fer de Junta Electoral en el referèndum de l’1-O– que pretenia que es declaressin vulnerats els seus drets fonamentals després de ser-li notificat pel Tribunal Constitucional que podria enfrontar-se a una multa diària de 6.000 euros per realitzar aquesta funció. Li respon que no hi va haver errors en aquest procediment perquè era conscient que la seua participació podria derivar en sanció. La recurrent és Montserrat Aumatell i Arnau, una advocada que va ser designada per la Generalitat com a vocal en la sindicatura electoral de la demarcació de Tarragona de cara al referèndum.

La demandant al·legava que s’havia vulnerat el seu dret a un judici just perquè la notificació que se li imposaria una multa diària –que finalment no es va imposar a cap dels síndics– no se li va notificar personalment, així que no podia considerar-se involucrada en el procediment.

Rebutja admetre a tràmit una querella, entre altres, contra la jutge belga del ‘cas Puigdemont’

En la seua resolució, els magistrats del tribunal d’Estrasburg rebutgen per “manifestament infundada” l’existència per part d’Espanya d’una conducta que vulneri el Conveni Europeu de Drets Humans a l’estimar que s’han de donar per notificades les decisions del Tribunal Constitucional relatives a la suspensió del referèndum. Per això, entenen que va ser conscient que la seua conducta podria derivar en multa i fins i tot en sanció penal.

El Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg té pendents de resolució un total de 19 sol·licituds més relacionades amb la situació política a Catalunya.

D’altra banda, la Fiscalia de l’Audiència Nacional s’ha oposat a l’admissió a tràmit de les querelles per rebel·lió que va presentar Vox, acusació en la causa del procés, entre altres contra la jutge belga que estudia la demanda de l’expresident de la generalitat Carles Puigdemont contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Vox va presentar una querella inicial contra la jutge belga, que després va ampliar l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boyé, als altres quatre exconsellers destituïts, i a la traductora de la demanda al francès, en el seu cas per presumpta prevaricació i falsedat documental per haver suposadament tergiversat les paraules que va pronunciar Llarena en un fòrum sobre la causa del procés.

tracking