SEGRE

TRIBUNALS BANCA

Serra nega l'existència de sous “escandalosos” a Catalunya Caixa

Diu no “penedir-se de la seua actuació” al capdavant de l’entitat i defensa la legalitat de les pujades de salari || Els investigats no declararan fins a la setmana que ve

L’expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra i el seu advocat, Pau Molins, ahir a Barcelona.

L’expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra i el seu advocat, Pau Molins, ahir a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona va acollir ahir la primera sessió del judici contra l’excúpula de Catalunya Caixa pels sous, suposadament desproporcionats, que van percebre entre 2008 i 2012, els anys més durs de la crisi econòmica. A la seua arribada a la vista, l’expresident de l’entitat Narcís Serra va dir no “penedir-se de la seua gestió”. “Vaig fer el que havia de fer”, va afirmar. Després, a l’abandonar la seu judicial, en companyia del seu advocat, Pau Molins, va explicar que afronta el procés judicial “amb molta tranquil·litat” perquè està “segur” que podrà “aclarir-ho tot”. Tot i així, va assenyalar estar “preocupat” per veure’s embolicat en una situació com aquesta.

Així mateix, Serra va negar que la cúpula de Catalunya Caixa donés llum verda a sous “escandalosos”. En aquest sentit, va puntualitzar que ell està acusat per l’increment de sou de l’exdirector general de l’entitat Adolf Todó, i no d’haver-se apujat el seu. “Vam prendre decisions legals i legítimes”, va argumentar Serra davant dels mitjans.

“Vam fer el que corresponia i es demostrarà al llarg del judici”, va dir, alhora que va asseverar que, a Catalunya Caixa, “vam veure moltes coses abans que altres autoritats”, la qual cosa els va permetre abordar, al seu parer, canvis en la direcció.

Dins de la sala de vistes, la primera sessió va abordar, com a qüestions prèvies, algunes peticions de les defenses, com la plantejada, sense èxit, per l’advocat de Serra per anul·lar parcialment el judici per la fiança de responsabilitat civil de 9,5 milions que va acordar el jutge d’instrucció i que es va fixar a proposta de la CUP, que exerceix com a acusació popular. Al contrari, el tribunal va acceptar estudiar una rebaixa de la fiança imposada a Todó. En concret, la seua defensa, juntament amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, en representació del FROB, la van limitar a 2,56 milions menys, per la qual cosa no correspondria xifrar-la en 9 milions i mig d’euros.

El judici que va començar ahir s’estendrà fins al 30 de novembre. Hi ha programades un total de 28 sessions. Dijous vinent prestaran declaració els primers 4 exalts càrrecs jutjats, entre els quals el mateix Serra i també Adolf Todó.

tracking