SEGRE

TRIBUNALS ESCÀNDOL

Un jutge diu 'bitxo' i 'filla de puta' a una víctima de violència de gènere

El Poder Judicial obre diligències contra el magistrat, que accepta apartar-se del cas

Imatge de la model víctima de violència de gènere, María Sanjuán.

Imatge de la model víctima de violència de gènere, María Sanjuán.TWITTER @MARIASANJUANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge madrileny Francisco Javier Martínez Derqui, magistrat de Violència sobre la Dona número 7 de Madrid, va ser denunciat ahir per la model María Sanjuán, víctima de violència de gènere, al saber que l’havia anomenat “bitxo” i “filla de puta” després de la vista del seu cas. Sanjuán va presentar una queixa contra el magistrat en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per falta d’imparcialitat, animadversió i possible delicte de prevaricació.

El CGPJ, pel seu costat, va obrir diligències contra el magistrat madrileny i l’Audiència de Madrid decidirà si el retiren del cas o no. El jutge s’ha avançat i ahir va acceptar apartar-se del cas a l’entendre que la seua imparcialitat està compromesa arran d’aquests comentaris ofensius, segons van informar fonts properes. María Sanjuán va decidir presentar l’esmentada queixa en el CGPJ al conèixer el vídeo oficial gravat pel Jutjat a la sala de vista i difós per la Cadena SER, on el jutge es refereix a ella com la “bitxo” i “filla de puta”. També va fer altres comentaris: “Veuràs el disgust que s’emportarà la María Sanjuán quan vegi que ha de donar els fills al pare, estarà a la nit al Sálvame posant-me de volta i mitja”. La conversa es va produir una vegada acabada la vista de la demanda de divorci per decidir les mesures sobre la custòdia dels dos fills, dos nadons de 21 i 10 mesos. El vídeo seguia gravant perquè algú es va oblidar d’aturar-lo.

Feministes qualifiquen d’inadmissible i humiliant el cas ? Associacions i plataformes de dones esperen que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) sancioni el magistrat Francisco Javier Martínez Derqui, al referir-se a una víctima de violència de gènere com una “bitxo” o “filla de puta”. La seua conducta és “inadmissible” per “humiliant, vexatòria i denigrant”, segons sostenen diverses representants. Així mateix, el portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, va titllar ahir de “reprovable i inadmissible” l’actitud del titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 7 de Madrid.

tracking