SEGRE

POLÍTICA MUNICIPALS

Albiol deixa el seu escó per optar a ser alcalde de Badalona

Xavier García Albiol.

Xavier García Albiol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP català, Xavier García Albiol, va anunciar ahir que deixarà l’acta de diputat al Parlament i la presidència del partit a Catalunya a fi de competir per l’alcaldia de Badalona, municipi del qual ja va ser alcalde, a les eleccions municipals del proper mes de maig. “Sempre he mostrat el meu desig de ser alcalde de Badalona per poder continuar impulsant el procés de modernització de la meua ciutat, que es va veure interromput pel pacte dels partits perdedors”, segons va explicar Albiol, que va ser alcalde de l’urbs entre el 2011 i el 2015.

El president del PP català va anunciar que ha sol·licitat al líder del PP, Pablo Casado, que convoqui un congrés extraordinari del PP català per elegir un nou president. Dilluns, segons va precisar, tindrà lloc una reunió de la junta directiva del PPC, que presidirà Casado, per fixar la convocatòria del congrés que elegirà el substitut, encara que ja va avançar que aquest podria celebrar-se el dia 10 o 11 de novembre.

Quan renunciï al seu escó, Albiol serà substituït al Parlament per la següent candidata que figurava a la llista del PPC, que és Esperanza García, si aquesta accepta tornar a ser diputada a la cambra catalana.

tracking