SEGRE

EUA POLÈMICA

El candidat de Trump, a un pas d'aconseguir l'aval per al Suprem

Kavanaugh supera un dels últims tràmits entre acusacions d’abús sexual || Més de 300 detinguts en una manifestació al costat del Capitoli en contra seu

L’actriu Amy Schumer (c) gesticula al ser detinguda juntament amb centenars d’altres manifestants.

L’actriu Amy Schumer (c) gesticula al ser detinguda juntament amb centenars d’altres manifestants.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge Brett Kavanaugh, proposat per al Tribunal Suprem pel president dels Estats Units, Donald Trump, va superar ahir un tràmit previ que el Senat es pronunciï sobre la seua candidatura avui dissabte enmig de les acusacions d’abusos. Amb 51 vots a favor i 49 en contra, la Cambra Alta va acceptar votar avui sobre si confirmar o no Kavanaugh, que ha estat acusat públicament d’abusos sexuals per tres dones, entre les quals Christine Blasey Ford, que la setmana passada va acudir al Senat per donar la seua versió dels fets, suposadament ocorreguts el 1982.

La sessió d’ahir va aconseguir aprovar-se malgrat el vot contrari d’una senadora republicana, Lisa Murkowski, que va ser contrarestat pel vot a favor d’un demòcrata, Joe Manchin.

El president dels EUA es va pronunciar ràpidament i va lloar els legisladors: “Molt orgullós del Senat dels EUA per haver votat per avançar en la nominació del jutge Brett Kavanaugh!”, va dir en el seu compte de Twitter.

La decisió de dur a terme la votació final avui dissabte arriba una setmana després que la pressió dels senadors provoqués que Trump ordenés a l’FBI realitzar una investigació expressa sobre les al·legacions. Els resultats d’aquestes indagacions van ser entregats als senadors aquest dijous. Després de llegir l’informe de l’FBI, els líders republicans van concloure que les acusacions no havien estat corroborades i que s’havia de procedir amb la votació.

Kavanaugh podria ser confirmat avui a la Cambra si els republicans, amb una escassa majoria –51 de cent escons–, aconsegueixen almenys mig centenar de vots, el mínim necessari perquè un candidat sigui confirmat. Encara existeix el dubte d’en quin sentit es pronunciaran quatre senadors moderats, tres republicans i un de demòcrata, que podrien determinar el futur del jutge.

Mentrestant, la Policia del Capitoli va detenir dijous 302 manifestants que protestaven al costat del Capitoli, contra la candidatura de Kavanaugh. Tots els manifestants, entre els quals es trobaven les actrius Amy

Schumer

i Emily Ratajkowski, van ser acusats de conglomeració i obstrucció, entre altres càrrecs.

tracking