SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iglesias arenga els seus per donar suport al Govern davant el “nou aznarisme”

Echenique i Iglesias, ahir davant dels fotògrafs.

Echenique i Iglesias, ahir davant dels fotògrafs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va arengar ahir la direcció del partit a treballar per frenar el “nou aznarisme” de PP i Cs, evitar que el “bloc reaccionari” torni al Govern i combatre’l en el terreny social aconseguint que el PSOE aprovi uns pressupostos socials, davant de la qual cosa es mostra optimista.

Pablo Iglesias, en la seua intervenció inicial davant del Consell Ciutadà Estatal de Podem, va presumir del que ha aconseguit fins ara el seu partit en la negociació pressupostària i va anar a més a l’afirmar que mai fins ara la formació morada ha tingut “tanta capacitat d’influir”.

El líder de Podem veu encarrilada la negociació pressupostària amb l’Executiu de Sánchez

El secretari general de Podem va assumir també un paper mediador davant de la tensa situació política a Catalunya i va demanar “mesura i responsabilitat” a la Generalitat, però també va animar el Govern de Pedro Sánchez a no abandonar “el camí del diàleg”.

El seu discurs va constatar que veu moltes possibilitats de tancar un acord pressupostari amb el PSOE en els propers dies, però va marcar el que va anomenar “línies morades” imprescindibles per poder donar suport als pressupostos i va reclamar al Govern “una mica més de valentia”.

Vol que l’Executiu vagi més lluny en matèries com la derogació de la llei mordassa, les reforma laboral, la publicació de la llista d’amnistiats fiscals, l’impost a la banca, frenar els abusos de les elèctriques i convertir “d’una vegada el blindatge de les pensions amb l’Índex de Preus de Consum en llei”. Assumptes a què va afegir l’exigència a l’Executiu de deixar d’“encobrir la corrupció de la monarquia” i una condició més en relació amb l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

tracking