SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Sis anys d'internament a dos menors per matar dos ancians

El tercer implicat, de 17 anys d’edat, ha quedat absolt || Un crim que va tenir lloc al barri obrer d’Otxarkoaga i que va commocionar els bilbaïns

Imatge d’arxiu del trasllat dels cossos pels serveis funeraris.

Imatge d’arxiu del trasllat dels cossos pels serveis funeraris.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dels tres menors jutjats per la mort, el mes de gener passat, d’un matrimoni d’edat avançada a Otxarkoaga (Bilbao) han estat condemnats a sis anys d’internament, mentre que el tercer, que té ara 17 anys d’edat, ha quedat absolt, segons van confirmar ahir fonts jurídiques.

Els delictes pels quals es condemna els dos menors, que quan es van cometre els fets, el 18 de gener passat, comptaven amb 14 anys d’edat, es van cometre en un habitatge del carrer Zizeruena del barri bilbaí d’Otxarkoaga, en la qual residien les víctimes, una parella d’ancians.

Un familiar de les víctimes les va trobar al domicili, cap a les tres de la tarda. Els cossos presentaven diversos cops al rostre i al cap.

Dies després dels fets, es va procedir a l’arrest dels menors. Tots tres han estat fins ara ingressats al centre de menors de Zumarraga (Guipúscoa), en règim tancat.

El judici contra els tres acusats es va iniciar el 13 de setembre passat i es va prolongar durant cinc dies. Ahir divendres es va comunicar la resolució judicial a les parts, la sentència no és ferma i podrà ser recorreguda davant de l’Audiència Provicial de Biscaia.

La Fiscalia sol·licitava per als més joves, acusats de ser els autors de la mort, sis anys d’internament i 10 per al més gran, considerat instigador dels fets. Finalment, els dos primers hauran de complir sis anys d’internament. Per la seua part, el més gran dels acusats, ara absolt, havia reiterat en tot moment que ell no havia participat en l’assalt que va acabar amb la vida de la parella d’ancians i que va causar una enorme commoció social, atesa l’avançada edat de les víctimes, la joventut dels atacants i la crueltat dels fets.

L’instructor de la investigació de la policia autonòmica basca que va conduir a la detenció dels tres menors va destacar que l’habitatge estava damunt davall i ple de restes de sang del matrimoni d’octogenaris. Segons l’investigador, els ancians no van poder a penes oposar resistència quan van ser atacats a cops i amb una arma blanca a mans dels menors.

tracking