SEGRE

PANORAMA

L'ANC retirarà el suport al Govern si no hi ha una estratègia per a la república

Edils de Cs traient un llaç groc del consistori de Barcelona.

Edils de Cs traient un llaç groc del consistori de Barcelona.TWITTER @CIUTADANSBCN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va exigir ahir a la Generalitat que fixi abans del 21 de desembre una estratègia “única i nítida” per implementar “la república catalana” i va advertir que, si no ho fa, deixarà de donar-li suport i organitzarà mobilitzacions al carrer crítiques amb l’executiu.

D’altra banda, l’expresident del Govern espanyol Felipe González va assegurar ahir que el secessionisme i la situació de Catalunya “no pot ser excusa” ni condicionar la resta d’Espanya “per fer el que ha de fer, com reformar i preparar la Constitució per al futur”. Una cosa favorable, però amb deteniment “perquè així alguns dels que volen liquidar-la tindran l’oportunitat de llegir-la, no sigui que vulguin fer-ho sense conèixer-la”.

Edils de Cs van intentar treure una pancarta amb un llaç groc del consistori de Barcelona

José Luis Rodríguez Zapatero va demanar als independentistes que “reflexionin” perquè “les posicions irreductibles no condueixen a res” i els va recordar que “saben on no poden tornar a anar”. Respecte a la reforma de la Constitució, Zapatero va admetre que és “difícil” per les majories que necessita i que es conformaria amb “renovar consensos de convivència i d’afecte”.

D’altra banda, edils de Ciutadans (Cs) a Barcelona van intentar retirar una pancarta amb un llaç groc del balcó de l’ajuntament de la ciutat, segons mostra el vídeo publicat divendres al compte de Twitter del partit.

tracking