SEGRE

Turull, davant del jutge per declarar per desprendre's dels seus béns per l'1-O

També està citada davant del tribunal la seua esposa

La dona de l'exconseller de Presidència Jordi Turull, Blanca Bragulat, acompanyada del seu advocat Jordi Pina (esquerra) i l'exconseller Francesc Homs, a la seva arribada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Turull, davant del jutge per declarar per desprendre's dels seus béns per l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Presidencia Jordi Turull ha arribat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), traslladat des de la presó de Lledoners en la qual està intern després de ser processat per rebel·lió, per declarar com a investigat per cedir parteix del seu patrimoni a la seua esposa mesos abans de l’1-O.

Turull ha entrat a l’edifici del TSJC, conduït pels Mossos d’Esquadra en un cotxe de color negre, i posteriorment ha creuat les dependències del Palau de Justicia, custodiat per cinc agents i sense manilles, fins la sala on és interrogat com investigat.

L’exconseller ha acudit a declarar vestit amb un vestit fosc, sense corbata, i ha saludat els periodistes que esperen a les portes del TSJC amb un escarit "bon dia".

Turull i la seua esposa han estat citats avui a declarar com a investigats davant del magistrat Francisco Valls, arran d’una querella de la Fiscalia que acusa l'exconseller d’haver cedit parteix del seu patrimoni a la seua dona, mesos abans de l’1-O, a fi d’eludir possibles responsabilitats civils en cas d’una eventual condemna per organitzar el referèndum independentista.

Rere l’exconseller, està previst que declari la seua esposa, com a investigada i, en aquest cas com a testimoni, el director de l’oficina bancària en la qual el matrimoni va formalitzar el traspassat de béns.

L’exconseller ha estat traslladat a l’alt tribunal des de la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), en la qual està intern juntament amb la resta de líders independentistes processats per rebel·lió pel Tribunal Suprem.

tracking