SEGRE

LLATINOAMÈRICA COMICIS

Un Brasil fart de la seua classe política tria president

Els sondejos auguren la victòria de l’ultra Bolsonaro però hi haurà una segona volta || La violència causa tres morts

El candidat ultradretà Jair Bolsonaro, després de votar ahir.

El candidat ultradretà Jair Bolsonaro, després de votar ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Brasil va celebrar ahir diumenge les eleccions més polaritzades de la seua història recent, sota un clima d’afartament generalitzat amb la classe política i enmig d’uns duradors problemes financers. Al voltant de 147 milions d’habitants de l’economia més gran d’Amèrica Llatina estaven cridats a elegir el president, els governadors, els diputats, dos terços dels senadors i, per últim, els representants regionals.

Els principals candidats presidencials del Brasil, l’ultradretà Jair Bolsonaro i l’esquerrà Fernando Haddad, van votar a primera hora i van inaugurar així una jornada electoral marcada per la polarització que ha provocat la campanya.

Els sondejos difosos durant les últimes hores auguraven que el líder ultradretà guanyaria la primera volta però sense superar el 50 per cent dels vots, per la qual cosa hauria d’enfrontar-se amb Haddad en una segona volta prevista per al dia 28.

Els comicis han estat marcats pel procés judicial que va impedir la postulació com a candidat de l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva (2003-2011), a la presó des de l’abril passat per temes relacionats amb la corrupció. Dos policies i un militar van ser assassinats aquest dissabte a Rio de Janeiro en fets aïllats malgrat els reforços que aquest estat brasiler va rebre per garantir la seguretat durant les eleccions.

tracking