SEGRE

POLÍTICA

El PDeCAT avisa a Sánchez que el seu suport als pressupostos depèn del diàleg amb Torra

Campuzano ha assenyalat que si Sánchez "vol governar" amb els partits que van fer possible la moció de censura contra Mariano Rajoy, "sap a què ha d’atenir-se"

El PDeCAT avisa a Sánchez que el seu suport als pressupostos depèn del diàleg amb Torra

El PDeCAT avisa a Sánchez que el seu suport als pressupostos depèn del diàleg amb TorraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDeCAT en el Congrés, Carles Campuzano, ha advertit avui el president del Govern, Pedro Sánchez, de què el seu suport als pressupostos per a 2019 depèn que obri un "diàleg polític amb les institucions de Catalunya sobre el problema de fons" de la independència.

"Ha de saber que si avança sobre això aquesta legislatura, si depèn del PDeCAT, pot durar", ha dit Campuzano als passadissos del Congrés, després de queixar-se que alguns ministres, entre ells el d’Afers Exteriors, Josep Borrell, estiguin actuant com a "piròmans del conflicte a Catalunya, en lloc de treballar pel diàleg".

Campuzano ha assenyalat que si Sánchez "vol governar" amb els partits que van fer possible la moció de censura contra Mariano Rajoy, "sap al que ha d’atenir-se", que és "dialogar a fons amb les institucions catalanes, Borrell no ha de provocar, Grande-Marlaska no pot condecorar Enric Millo, Celaá no pot dir que hi va haver 'fake news' l’1 d’octubre i han d’abordar-se les qüestions de fons.

Després de recordar que està "obert" el diàleg bilateral entre el Govern de Sánchez i el de la Generalitat per "desencallar multitud de qüestions", ha incidit que caldria "superar el procés de presons injustes" dels líders independentistes que continuen en presó preventiva, perquè "afecta negativament qualsevol diàleg polític i la qualitat del sistema democràtic".

"Pedro Sánchez ha de saber que, si avança sobre això, aquesta legislatura, si depèn del PDeCAT, pot durar", ha recalcat.

El diputat català ha posat èmfasi que li sembla un acte "sectari" i "impresentable" que el ministre Borrell no convidés al president de la Generalitat, Quim Torra, al fòrum de la Unió per la Mediterrània (UpM), que es va celebrar ahir a Barcelona, i ha demanat a Sánchez que reflexioni sobre si una mica així enfonsa en el conflicte o ajuda a sortir d’ell.

tracking