SEGRE

La Mesa del Parlament deixa 'sense efecte jurídic' la delegació de vots de JxCat amb els vots d'ERC i PSC

La resolució de la Mesa ha comptat amb tres vots a favor (ERC i PSC), dos en contra (JxCat) i dos abstencions (Cs)

La reunió de la Mesa del Parlament

Torrent proposa adaptar el vot delegat de JxCat a l'informe dels lletratsParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Parlament, amb els vots d’ERC i PSC, ha acordat avui deixar "sense efectes jurídics" els escrits presentats per JxCat sobre la delegació de vot dels seus quatre diputats suspesos, per la qual cosa s’insta a aquest grup a reformular l’escrit si desitgen designar substituts.

Segons fonts parlamentàries, la Mesa ha adoptat una resolució de dos punts i en el primer d’ells es deixa sense efecte l’acord que va adoptar dijous passat en què s’admetien els escrits presentats per JxCat, en els que aquest grup delegava els vots dels quatre diputats suspesos però no designava substituts.

En el segon punt, la Taula del Parlament demana el grup de JxCat que "reformuli els seus escrits de petició de designació dels vots" corresponents als seus diputats suspesos pel Tribunal Suprem.

La resolució de la Mesa ha comptat amb tres vots a favor (ERC i PSC), dos en contra (JxCat) i dos abstencions (Cs), ja que aquest últim grup estava a favor del primer punt però no del segon. La votació produïda a la Mesa ha comportat que els dos grups que donen suport al Govern hagin votat en sentit oposat, la qual cosa evidencia el nivell de discrepància que mantenen sobre aquesta qüestió. Fonts de la Mesa han apuntat que si abans que comenci el ple, a les 15:00 hores, JxCat no ha presentat nous escrits en el sentit que indica la resolució, els seus quatre diputats suspesos no podran votar, ja que la delegació de substitut ha estat invalidada, a menys que el grup liderat per Carles Puigdemont presenti una petició de reconsideració.

Els lletrats del Parlament van alertar ahir al seu informe jurídic que, si els vots dels diputats de JxCat suspesos s’exerceixen per delegació, "no podrien computar-se vàlidament" i es podria incórrer en una "vulneració" del dret de participació política de la resta de diputats de la cambra.

tracking