SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Rescatats 950 migrants en tan sols un dia a Espanya

El Govern veu la seua arribada com una oportunitat per equilibrar la demografia || Denuncien una agressió a una dona boliviana

Un menor rescatat ahir en aigües del mar d’Alborán a l’arribar a terra.

Un menor rescatat ahir en aigües del mar d’Alborán a l’arribar a terra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim va rescatar ahir més de 950 persones que viatjaven a bord de desenes de pasteres en aigües de l’Estret, del mar d’Alborán, i de les illes de Lanzarote i de Fuerteventura. Després que durant el cap de setmana fossin auxiliades trenta embarcacions amb 1.181 migrants, durant la matinada es van localitzar set pasteres amb 325 persones, a les quals es van sumar dos embarcacions més amb 52 persones a primera hora del matí. Al llarg de la jornada, es van interceptar onze embarcacions més en les quals viatjaven 574 migrants.

Així mateix, dos naus més, amb 27 persones, van aconseguir arribar a la platja de San Juan del municipi de Teguise, a la costa de Lanzarote. Una tercera embarcació va ser remolcada per Salvament Marítim fins al moll de Gran Tarajal, a l’illa de Fuerteventura, amb 31 persones a bord, totes elles d’origen magrebí i en bon estat de salut.

La ministra Magdalena Valerio advoca per un flux migratori “regular, ordenat i segur”

Per la seua part, la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va explicar ahir que l’arribada de migrants constitueix una oportunitat per reequilibrar la piràmide demogràfica de l’Estat. En aquest sentit, va advocar per un flux migratori “regular, ordenat i segur”.

En un altre ordre de coses, el Defensor de la Ciutadania de Granada i l’Associació Pro Drets Humans d’Andalusia van denunciar ahir un presumpte delicte d’odi contra una dona espanyola d’origen bolivià i amb doble nacionalitat que, després de suportar dos anys d’assetjament i amenaces continuades per la seua procedència, va ser agredida en ple carrer a la capital granadina.

D’altra banda, les autoritats marroquines van informar ahir que les seues Forces Armades Reials (FAR), en dos dies, han interceptat trenta-una pasteres a les seues aigües territorials, en les quals viatjaven un total de 615 persones.

tracking