SEGRE

ANDALUSIA POLÍTICA

Susana Díaz avança les eleccions andaluses per buscar estabilitat

Davant la impossibilitat d’acordar amb altres partits els Pressupostos i evitar “cinc o sis mesos de campanya” || La presidenta ja ha comunicat la decisió a Sánchez

Imatge d’arxiu de la presidenta andalusa, Susana Díaz, amb el cap del Govern, Pedro Sánchez.

Imatge d’arxiu de la presidenta andalusa, Susana Díaz, amb el cap del Govern, Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Junta, Susana Díaz, va anunciar ahir l’avanç electoral a la Junta andalusa al 2 de desembre al·legant que la comunitat “necessita tenir estabilitat” i veu “impossible” aprovar el Pressupost andalús per al pròxim exercici; perquè els comicis tinguin “accent andalús”, i també perquè Andalusia “no es mereix una campanya d’entre cinc i sis mesos, i prolongar aquesta situació no és bo ni per a Andalusia ni per a ningú”.

Així va anunciar la cap de l’Executiu andalús en una compareixença al palau de San Telmo la decisió d’anticipar les eleccions i firmar el decret de dissolució del Parlament. Va confirmar que la primera persona amb qui va parlar després de prendre la decisió va ser amb el president del Govern, Pedro Sánchez. Díaz va defensar l’avançament perquè “és millor que quan comenci el nou any Andalusia tingui un nou Parlament elegit lliurement pels andalusos” i perquè durant les últimes setmanes ha constatat “la impossibilitat” d’aprovar els comptes andalusos per al pròxim exercici després que Cs “hagi anunciat la voluntat de no negociar-los” en aquesta ocasió. Un altre dels arguments esgrimits és que Andalusia “no es mereix una campanya electoral de cinc o sis mesos”.

Susana Díaz va constatar la impossibilitat d’acordar els pròxims pressupostos andalusos

La dissolució de la Cambra desactiva la comissió d’investigació sobre la Faffe

En total es van fer 43 pagaments amb targeta en clubs de cites entre els anys 2004 i 2009 que corresponen a dotze “festes”, segons l’informe desgranat per Moreno i que li va ser notificat al PP divendres. A més, va advertir que la Guàrdia Civil apunta a un possible maquillatge dels comptes de la Faffe perquè es podrien haver apuntat suposades devolucions dels diners d’aquestes festes però després no s’ha pogut comprovar que s’ha produït el reintegrament. La conselleria d’Ocupació, Empresa i Comerç va lamentar el “menyspreable possible ús irregular” de les targetes de l’extinta fundació Faffe per pagar en prostíbuls.

Tanmateix, la dissolució del Parlament andalús arran de la decisió de la presidenta de la Junta, Susana Díaz, d’avançar els comicis andalusos al pròxim dia 2 de desembre, quan estaven previstos per al març de l’any que ve, comporta la desactivació de la comissió d’investigació que es va crear a la Cambra sobre la Faffe.

Una fundació de la Junta va gastar 31.969 € en bordells

El líder del PP-A, Juanma Moreno, va revelar ahir un atestat de l’UCO de la Guàrdia Civil en el qual es recull una despesa amb tres targetes de la Fundació Andalusa Fons de Formació i Ocupació (Faffe) de 31.969 euros en dotze “festes” en cinc bordells de Sevilla, Còrdova i Cadis, al qual se suma un altre pagament en efectiu.

tracking