SEGRE

PRESSUPOSTOS

El permís de paternitat serà de 8 setmanes el 2019 i arribarà a les 16 el 2021

El permís de paternitat serà de 8 setmanes el 2019 i arribarà a les 16 el 2021

El permís de paternitat serà de 8 setmanes el 2019 i arribarà a les 16 el 2021EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equiparació del permís de paternitat en termes d’igualtat, intransferibilitat i remuneració al cent per cent es durà a terme d’acord amb un calendari: 8 setmanes el 2019, 12 setmanes el 2020 i 16 setmanes el 2021.

Una mesura que es recollirà als Pressupostos del 2019, segons l’acord al qual han arribat avui el Govern i Podemos, i que tindrà un impacte pressupostari de 300 milions d’euros el proper any.

La regulació actual dels permisos de paternitat i maternitat estableix 16 setmanes per a la mare i cinc per al pare.

Les sis primeres setmanes són obligatòries per a la dona i pot prendre les altres deu de forma voluntària, mentre que els pares tenen un permís voluntari i intransferible de cinc setmanes des del dia de naixement, en el qual coincideixen amb la mare.

L’equiparació d’ambdós permisos persegueix, segons l’acord, tant el reconeixement d’un dret laboral individual per a cada persona progenitora en igualtat de condicions, com el canvi sociocultural que suposa una coresponsabilitat comuna de la cura de les filles i fills durant el primer any de vida.

Com comporta costos econòmics, ja que seran necessàries substitucions, s’estableix un calendari per adequar la seua implantació a la suficiència financera necessària, assenyala l’acord de l’Executiu amb la formació morada.

La mesura acordada, que s’incorporarà als corresponents convenis col·lectius, es posarà en marxa a través del diàleg amb les comunitats autònomes i els ajuntaments, i com a complement al recent acord sindical per a la millora de l’ús públic de març de 2018.

A més, es plantejarà a la taula de diàleg social perquè el sector privat estableixi una estratègia d’avenços en la mateixa línia amb un cronograma consensuat, segons assenyala l’acord pressupostari.

tracking