SEGRE

UE POLÈMICA

Brussel·les veu “molt fràgil” la situació econòmica d'Itàlia

Dóna de termini a dilluns perquè entregui els comptes || El govern de coalició insisteix a apujar la despesa tot i l’advertència

El comissari europeu, el finlandès Jyrki Katainen.

El comissari europeu, el finlandès Jyrki Katainen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació econòmica a Itàlia és “molt fràgil” després dels últims anuncis de Roma sobre el dèficit pressupostari dels pròxims anys, però encara no és “massa tard” per mantenir l’estabilitat i demostrar que les finances públiques estan en un camí “creïble”, segons l’opinió del vicepresident de la Comissió Europea per a l’Ocupació, el Creixement i la Inversió, Jyrki Katainen.

“No és massa tard per mantenir l’estabilitat, no és massa tard per garantir que el creixement continua a Itàlia i no és massa tard per demostrar que les finances públiques a Itàlia estan en un camí creïble”, va expressar el finlandès quan se li ha preguntat per l’evolució dels mercats italians.

La previsió del Govern italià és augmentar el dèficit el 2019 fins al 2,4%

Katainen va incidir que el Govern italià ha de remetre el projecte pressupostari de cara a l’any 2019 dilluns vinent a tot estirar i Brussel·les comprovarà després si el document compleix els compromisos assumits per Roma en aquesta matèria.

Així, el vicepresident de l’Executiu comunitari ha admès que l’evolució dels mercats durant els últims dies “no és positiva”, però va afegir en aquest sentit que “l’interès de la Comissió és comptar amb un resultat que sigui creïble” i “intentar convèncer el Govern italià que ha d’assumir la seua responsabilitat”.

Tanmateix, no sembla que res freni els viceprimers ministres italians, Luigi di Maio (Moviment 5 Estrelles) i Matteo Salvini (Lliga) en la seua voluntat de mantenir uns plans econòmics que han encès totes les alarmes des que el Govern va donar la llum verda, fa dos setmanes, a augmentar la previsió del dèficit del 2019 al 2,4 per cent. Convençuts que el poble els ha donat un mandat per complir les seues promeses de campanya, la paraula que no volen veure ni en pintura és traïció.

“He assumit un compromís per canviar la llei de pensions i, ara, perquè algú a Brussel·les, la prima de risc o Bankitalia em digui que això no convé, els dic als italians que feia broma?”, va dir dimecres Salvini a la televisió.

tracking