SEGRE

SOCIETAT

Moncloa assumeix que no podrà impedir que Franco sigui enterrat en l’Almudena

Calb ha recordat que aquesta zona subterrània de l’Almudena és un lloc privat que depèn de l’Església

Moncloa assumeix que no podrà impedir que Franco sigui enterrat en l'Almudena

Moncloa assumeix que no podrà impedir que Franco sigui enterrat en l'AlmudenaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha afirmat que l’Executiu "no pot fer res més a respectar" si la família Franco decideix enterrar les restes del dictador a la cripta de la catedral de l’Almudena de Madrid una vegada que siguin exhumats del Valle de los Caídos.

Calvo s’ha referit a la controvèrsia sobre la destinació del cadàver de Franco en una conversa informal amb periodistes a la recepció del Palau Reial amb motiu de la Festa Nacional.

"No depèn de nosaltres. No podem decidir on van les restes. Estem parlant d’unes restes humanes, encara que siguin d’un dictador," ha comentat la vicepresidenta.

La família de Franco ha comunicat al Govern que en cas que es dugui a terme l’exhumació, en contra de la seua voluntat, traslladarà les restes a la cripta de la catedral de Madrid perquè siguin inhumats al costat dels de la filla del dictador i el seu espòs.

Calvo ha recordat que aquesta zona subterrània de l’Almudena és un lloc privat que depèn de l’Església i sobre la que el Govern no pot exercir cap potestat.

"Li diré l’Església que no pot o pot fer? L’Església sap el que vol i el que no, el que pot i el que no, el que deu i el que no", ha assenyalat la també ministra d’Igualtat.

Segons el seu parer, el Govern ha estat "immaculat" a l’hora d’abordar aquest cas amb la llei a la mà, i ha afegit que no han tractat amb l’Església on es traslladarà la sepultura de Franco, ni tampoc amb els familiars.

Calvo ha concretat que el proper dia 29 farà una visita al Vaticà per reunir-se amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, però ha insistit que no s’abordarà l’assumpte de Franco.

Ha apuntat que hi ha "moltes coses" a l’agenda bilateral que el Govern vol tractar amb el Vaticà, si bé no ha concretat quines són les principals qüestions.

Sí que ha descartat que en aquesta legislatura es pugui plantejar una revisió del Concordat que regula les relacions entre l’Estat i la Santa Seu, com defensa el PSOE.

La vicepresidenta ha coincidit al Palau Reial amb el nunci, Renzo Fratini, a qui ha saludat.

Respecte a quan es durà a terme l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos, Calvo no ha donat pistes, però ha reiterat que ho farà "discreció", mentre ha descartat que hi hagi honors militars, com ha demanat la família del dictador.

tracking