SEGRE

POLÍTICA

Sánchez no negociarà els seus comptes amb els nacionalistes fins que vagin al Congrés

Assegura que li agradaria tancar acords amb el PP i Cs

Sánchez no negociarà els seus comptes amb els nacionalistes fins que vagin al Congrés

Sánchez no negociarà els seus comptes amb els nacionalistes fins que vagin al CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, no començarà a negociar amb els partits nacionalistes fins després de presentar en el Congrés el seu projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019, a finals de novembre o principis de desembre.

En una conversa informal amb periodistes, durant la recepció del Día de la Festa Nacional al Palau Reial, Sánchez ha insistit que confia a tirar endavant els comptes públics i ha subratllat que per a això necessita el suport de la majoria simple de la Cambra, és a dir 156 escons -ha calculat-, una situació que ha recordat que ja va superar en el seu dia l’expresident José María Aznar.

El cap de l’Executiu s’ha mostrat així mateix confiat que Brussel·les doni el seu vistiplau a l’esborrany de projecte pressupostari que li remetrà dilluns, basat en l’acord al qual va arribar ahir amb Podemos, sobretot perquè permetrà crear ocupació i complir alhora els objectius de dèficit i deute, segons ha recalcat.

També ha dit que espera comptar amb el suport dels partits nacionalistes, mentre ha sostingut que no és mes difícil "ERC que el PDeCAT".

Així mateix ha manifestat que li agradaria tancar acords amb el PP i Cs, encara que no el veu possible perquè ambdós partits, segons el seu parer, han entrat en una deriva de certa radicalització i de no fer oposició d’Estat.

tracking