SEGRE

12 D?OCTUBRE ESPANYA

Esbroncada a Sánchez en una desfilada del Dia de la Hispanitat sense Torra, Urkullu ni Barkos

El cap de l’Executiu treu ferro als xiulets: “No seré menys que González o que Zapatero” || Elionor llu el Toisó d’Or i exerceix per primera vegada com a hereva asseguda a la destra del monarca Felip VI

Moment de la recepció al Palau Reial en què va tenir lloc el malentès de Sánchez.

Moment de la recepció al Palau Reial en què va tenir lloc el malentès de Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una jornada en què la meteorologia no va acompanyar, Madrid va acollir, un any més, la tradicional desfilada del Dia de la Hispanitat. La celebració va reunir els principals dignataris de l’Estat, amb la família reial al complet; el president del Govern, Pedro Sánchez, i els seus ministres; els líders de l’oposició; els presidents autonòmics, a excepció del de la Generalitat, Quim Torra, del lehendakari, Íñigo Urkullu, i de la navarresa, Uxue Barkos; així com el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, o els del Congrés i el Senat, Ana Pastor i Pío García-Escudero.

Sánchez, que va anar a la seua primera parada militar com a cap de l’Executiu, va ser rebut amb xiulets i esbroncades. “Okupa” o “convoca eleccions” van ser alguns dels missatges que li van llançar els espectadors. El mateix president del Govern central va treure ferro a l’assumpte. “No seré menys que González o que Zapatero”, va comentar, amb referència a les mostres de rebuig que van rebre en el seu dia els seus antecessors socialistes a la Moncloa. Sánchez també va protagonitzar un altre dels moments destacats del dia al cometre, amb la seua esposa, un error de protocol. Tots dos es van col·locar al costat de la reina Letícia després de saludar els monarques, a la línia per saludar els convidats a la recepció règia al Palau Reial. Tanmateix, després de ser saludats per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, un membre del servei de la Casa Reial els va advertir que no havien de ser allà. Immediatament es van apartar. Arran d’aquesta polèmica, la Zarzuela, en un comunicat, va negar que Sánchez hagués incorregut en un error de protocol i va atribuir el malentès a les indicacions del personal que acompanyava el també líder dels socialistes.

A banda de per aquesta anècdota, la desfilada del Dia de la Hispanitat d’ahir passarà a la història per haver estat la primera en la qual la princesa Elionor va lluir la insígnia de l’orde del Toisó d’Or i en la qual va exercir com a hereva del tron espanyol, a l’asseure’s a la destra del seu pare, el rei Felip VI. El gest s’emmarca en la progressiva introducció de la princesa d’Astúries en la vida institucional de l’Estat.

Moment de la recepció al Palau Reial en què va tenir lloc el malentès de Sánchez.

Moment de la recepció al Palau Reial en què va tenir lloc el malentès de Sánchez.EFE

tracking