SEGRE

TEMPORAL TRAGÈDIA

L'huracà Michael ja ha provocat tretze morts al seu pas per Florida

El més potent des del 1969, escombra la costa sud-est dels Estats Units || Indonèsia dóna per acabades les tasques de rescat de les víctimes dels sismes i del tsunami

Arbres caiguts sobre un habitatge a Callaway, a Florida.

Arbres caiguts sobre un habitatge a Callaway, a Florida.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tretze persones van morir entre dijous i ahir víctimes de l’huracà

Michael

, que va arrasar l’estat de Florida i la costa sud-est dels Estats Units i va deixar darrere seu un rastre de destrucció. Michael va arribar a última hora de dijous a Mexico Beach, una petita localitat de Florida, amb vents sostinguts de 250 quilòmetres per hora, que li van atorgar una categoria quatre sobre cinc a l’escala Saffir-Simpson. Moltes cases i locals van quedar reduïts a runa, les carreteres s’han vist seriosament afectades i més d’un milió de llars es van quedar sense electricitat des de Florida fins a Virgínia.

Amb tot, el balanç de víctimes no és encara definitiu, tal com va admetre Brock Long, director de l’Agència Federal de Gestió d’Emergències. “Es preveu que el nombre de víctimes mortals augmenti avui mateix i demà. Desitgem que no ho faci dramàticament, però és una possibilitat”, va explicar Long als micròfons de la CNN. Michael ha estat el tercer huracà de més intensitat que ha tocat el territori continental dels Estats Units, i el més potent des de l’any 1969. Aquell any, l’huracà Camille va arrasar l’estat de Mississipi. L’anterior, conegut amb l’huracà del Dia del Treball, va impactar a els Cayos de Florida el 1935.

Milers de persones van abandonar les seues llars abans de l’arribada de Michael, cosa que va evitar una major pèrdua de vides humanes durant l’episodi de meteorologia adversa. “Que Déu us beneeixi”, va desitjar el president nord-americà, Donald Trump, en un missatge publicat hores abans de l’arribada de Michael.

En un altre ordre de coses, les autoritats indonèsies van posar ahir el punt final a les tasques de recerca i rescat de les víctimes dels terratrèmols i el tsunami que van fuetejar l’illa de Cèlebes fa dos setmanes. En total, s’han trobat 2.075 cadàvers. Tanmateix, es calcula que podrien quedar fins a 5.000 cossos més sota la runa de la ciutat de Palu. De fet, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va visitar ahir l’enclavament i va demanar cinquanta milions d’euros d’ajuda urgent per pal·liar les conseqüències del desastre.

tracking