SEGRE

CONFLICTE ORIENT MITJÀ

Moren set palestins per trets de l'exèrcit israelià

Durant una nova jornada de protestes

Soldats israelians davant civils palestins, ahir, a Cisjordània.

Soldats israelians davant civils palestins, ahir, a Cisjordània.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de set palestins van morir ahir per trets de l’exèrcit israelià en el marc d’una nova jornada de protestes a la Franja de Gaza. Els manifestants es van concentrar en la línia que divideix el territori palestí d’Israel com a part de la Gran Marxa del Retorn, amb la qual reivindiquen el dret dels refugiats palestins a tornar a casa seua. Segons va publicar el diari israelià Jerusalem Post, els palestins van llançar pedres, pneumàtics incendiats i artefactes explosius contra els soldats hebreus, que van respondre amb foc real i gasos lacrimògens. Igualment, unes 140 persones van resultar ferides, segons les xifres ofertes pel ministeri de Sanitat palestí.

Des del 30 de març passat, data en la qual es va donar inici a la Gran Marxa del Retorn, més de dos-cents palestins han mort en mans de les forces militars d’Israel. Al contrari, un únic soldat hebreu ha mort durant els enfrontaments.

D’altra banda, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va mostrar ahir suport al seu enviat a l’Orient Mitjà, el búlgar Nickolay Mladenov, davant de les crítiques llançades en contra seu per alguns dirigents palestins.

tracking