SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Moren tres migrants al naufragar una pastera al mar d'Alborán

Salvament Marítim rescata 35 supervivents i 18 persones segueixen desaparegudes || Alemanya prorroga 6 mesos els controls fronterers malgrat l’avís de Brussel·les

Arribada al port de Motril de migrants rescatats al mar d’Alborán dijous a la nit.

Arribada al port de Motril de migrants rescatats al mar d’Alborán dijous a la nit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El naufragi d’una pastera al mar d’Alborán es va cobrar la vida de tres migrants, i divuit segueixen desapareguts. L’embarcació havia salpat de la zona de Nador, al Marroc, amb cinquanta-sis persones a bord, entre les quals hi havia vuit menors no acompanyats. Els trenta-cinc tripulants restants van poder ser rescatats pels efectius de Salvament Marítim desplaçats fins al lloc del sinistre. Aquest, tanmateix, no va ser l’únic naufragi que es va produir durant la jornada a l’àrea d’Alborán. Una altra pastera, amb cinquanta-vuit persones a bord, entre elles quatre menors d’edat, es va enfonsar. Els migrants van estar a l’aigua fins que Salvament Marítim va poder rescatar-los a tots, al voltant de la una del migdia. Així mateix, tres pasteres més, en les quals viatjaven un total de 376 persones, van ser localitzades a Alborán.

D’altra banda, el president canari, Fernando Clavijo, va lamentar ahir que el ministeri de Defensa s’hagi negat a cedir l’aquarterament d’Arrecife, a l’illa de Lanzarote, per acollir menors migrants. El departament encapçalat per Margarita Robles va explicar que “per protocols de seguretat” no es podia cedir la instal·lació per a aquesta finalitat. En un altre ordre de coses, el ministre alemany de l’Interior, Horst Seehofer, va anunciar ahir que el país prolongarà durant sis mesos més els controls fronterers al límit amb Àustria per controlar l’entrada de migrants il·legals. “Les condicions per aixecar els controls interns encara no es donen”, va indicar. En la mateixa línia, el seu homòleg danès, Inger Stojberg, va adduir que “encara hi ha greus amenaces terroristes”. Després de l’anunci, l’eurocomissari d’Interior, Dimitris Avramopoulos, va alertar que és el “moment de parar” aquesta vigilància reforçada que limita la lliure circulació dels europeus, i reemplaçar-la per altres mesures.

tracking