SEGRE

ESNOTICIA

Almenys dotze morts a França

Les localitats properes a Carcassona són les més afectades per l’huracà Leslie || En cinc hores, cauen gairebé 180 litres d’aigua

Imatge d’un equip de bombers treballant en les operacions de rescat a Trebes, França, ahir.

Imatge d’un equip de bombers treballant en les operacions de rescat a Trebes, França, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 10 persones van morir ahir a les localitats limítrofes a Carcassona a causa de les fortes pluges i les inundacions causades per l’arribada de l’excicló Leslie al sud de França. La forta precipitació va causar una avinguda de set metres del riu Aude, el que dóna nom al departament, una cosa que no es produïa des del 1891.

Les precipitacions van deixar aiguats de fins a 350 litres per metre quadrat i van causar la mort de 12 persones, un desaparegut i 30 ferits greus, a més de 7.000 llars sense fluid elèctric. En un primer moment, les autoritats franceses en van comptabilitzar tretze morts, però hores després van rebaixar la xifra fins a deu.

La localitat de Trebes va ser la més afectada, comptant amb 9 de les 10 morts. Davant del risc del desbordament d’un embassament, al voltant de 1.000 persones van ser evacuades del poble de Pezens, que té 1.500 habitants. El mateix va succeir amb tres localitats més.

El president dels Estats Units, Donald Trump, que va negar el canvi climàtic afirmant que es tracta d’una “farsa”, va admetre ahir la seua existència encara que, segons el seu parer, es tracta d’una situació que pot revertir-se.

tracking