SEGRE

Sànchez i Cuixart lamenten la desunió de l'independentisme

Avui compleixen un any de presó preventiva

Jordi Sànchez i Jordi Cui

Sànchez i Cuixart lamenten la desunió de l'independentisme i critiquen l'actuació de la JustíciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exlíder de l’ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han lamentat la desunió del sobiranisme i han criticat l’actuació de la Fiscalia i del Tribunal Suprem, quan compleixen ja un any de presó preventiva. Els dos líders sobiranistes han remès una carta a l’emissora Rac1 des de la presó de Lledoners (Barcelona), on segueixen en règim de presó preventiva des de fa un any per ordre del Tribunal Suprem per haver comès presumptament un delicte de rebel·lió.

Cuixart ha denunciat a través de la missiva que el TS està "vulnerant sistemàticament" els seus drets , mentre que ha acusat a l’Advocacia de l’Estat i a la Fiscalia d’actuar "en plena sintonia" amb VOX. El president d’Òmnium, que es defineix com un "pres polític", ha admès així mateix que viu amb "malestar la desunió dels partits polítics" sobiranistes, que "ens evoca a situacions del tot lamentables" ha afegit.

Per la seua part, Sànchez ha asseverat que no es "penedeix" de res del que va fer el 20 de setembre ni l’1 d’octubre del 2017, perquè considera que estava exercint "el dret a la llibertat d’expressió i manifestació". I ha criticat a la justícia. "Crec, sincerament, que la meua presó i la de tots nosaltres defineix la visceralitat, la falta de parcialitat, els apriorismes i la politització dels jutges del Tribunal Suprem i, en particular, del jutge -Pablo- Llarena".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, les dones de Cuixart i Sànchez, Txell Bonet i Susanna Barreda, respectivament, també han expressat que els seus marits estan preocupats per la desunió independentista. Bonet ha expressat que Cuixart el "preocupa" aquesta situació, mentre que Barreda ha afirmat que Sànchez està "enfadadíssim", perquè "sempre ha apostat per la unitat", i ha asseverat que en privat ha recriminat a tots aquesta falta d’unió, "fins i tot als seus" (JxCat).

tracking