SEGRE

NEGOCIACIÓ COMPTES

Iglesias es trobarà amb Junqueras perquè ERC recolzi els pressupostos

Campuzano l’anima a visitar també els presos del PDeCAT || Casado adverteix de possibles “pactes ocults” amb els independentistes per aprovar els comptes

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ahir amb el president aragonès, Javier Lambán, a Saragossa.

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ahir amb el president aragonès, Javier Lambán, a Saragossa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’Units Podem, Pablo Iglesias, es reunirà “tan aviat com sigui possible” amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, per intentar que els diputats republicans al Congrés donin suport al projecte de pressupostos generals de l’Estat pactat entre la formació morada i el Govern socialista. “Cal normalitzar el diàleg polític”, va explicar Iglesias, alhora que va matisar que “encara no hi ha data” per a la reunió. Després de conèixer-se la notícia, la vicepresidenta de l’Executiu, Carmen Calvo, va dir que veu “bé” que es reuneixin a la presó de Lledoners. Arran d’això, el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va instar l’independentisme a “aclarir-se” i prendre una decisió sobre els comptes perquè “ens tenen amb l’ai al cor”. Així les coses, el diputat del PDeCAT Carles Campuzano va animar Iglesias a visitar també els membres del seu partit empresonats. Per la seua part, la portaveu del Govern català, Elsa Artadi, no va tancar la porta a dialogar sobre els pressupostos amb Madrid, tot i que va admetre que és “complicat” que els partits catalans donin suport als comptes. El líder del PP, Pablo Casado, va apuntar a l’existència de possibles “pactes ocults” entre l’Executiu central i els independentistes perquè donin suport als comptes.

Sánchez acusa el líder del PP de “deslleialtat” pel viatge a Brussel·les El president del Govern central, Pedro Sánchez, va acusar ahir el líder del PP, Pablo Casado, de “deslleialtat” pel seu viatge a Brussel·les per advertir sobre els perills del projecte de pressupostos remès a les institucions comunitàries per l’Executiu socialista. En la mateixa línia, la número dos del PSOE, Adriana Lastra, el va titllar de “mal patriota”. Per la seua part, Casado va puntualitzar que la seua intenció és “prevenir” la UE amb “lleialtat” que els comptes de Sánchez “porten a la recessió”. “Això no és parlar malament d’Espanya”, va indicar. El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va assegurar que els pressupostos “no creen preocupació a Brussel·les”, mentre que la líder de Cs, Inés Arrimadas, va tancar la porta a donar-hi suport perquè estan “pensats per pactar amb Rufián”.

tracking