SEGRE

POLÍTICA FRANÇA

Macron canvia quatre ministres del seu Govern

Christophe Castaner substitueix Gérard Collomb a Interior || El nou Executiu francès celebra avui el seu primer Consell

Christophe Castaner, Laurent Nuñez i Édouard Philippe, ahir.

Christophe Castaner, Laurent Nuñez i Édouard Philippe, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president francès, Emmanuel Macron, va anunciar ahir la remodelació del seu Govern, que inclou el canvi de titular de quatre ministeris, entre els quals el de l’Interior, que passarà a mans de Christophe Castaner, fins ara al capdavant de Relacions amb el Parlament francès, un càrrec que ara ocuparà Marc Fesneau.

Val a recordar que Gérard Collomb havia sigut fins ahir el ministre de l’Interior, un home de total confiança de Macron i gràcies al qual l’actual president francès havia llançat la seua campanya electoral, però que va dimitir el dia 2 d’octubre passat.

Quant a la resta de càrrecs, el diputat Franck Riester serà el nou ministre de Cultura de França, i a Agricultura, el senador Didier Guillaume reemplaçarà Stéphane Travert. La fins ara ministra delegada de l’Interior, Jacqueline Gourault, serà la titular del departament d’Ordenació del Territori, un càrrec que ocupava Jacques Mézard. Agnès Pannier-Runacher serà la secretària d’Economia i Finances, substituint Delphine Gény Stéphan.

Laurent Nunez, fins ara el responsable de la Direcció General de la Seguretat Interior, serà el secretari d’Interior. Jean-Michel Blanquer, ministre d’Educació Nacional, assumirà ara també les competències de Joventut.

El nou Govern celebrarà el primer Consell de Ministres avui, en l’habitual cita setmanal.

tracking