SEGRE

METEOROLOGIA TEMPORAL

Caos viari per la gota freda

Les pitjors pluges des del 2008 tallen carreteres i tanquen escoles i parcs al País Valencià i Terol || Persisteix l’alerta roja per avui divendres

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou episodi de pluges torrencials, el més intens de l’última dècada, manté en alerta roja les províncies de Castelló i Terol, va deixar sense classe a milers d’escolars, va obligar a tancar parcs i jardins i va impedir el trànsit en diversos trams de la xarxa principal i secundària.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveia que aquest nou episodi de gota freda, el primer d’aquesta intensitat des del 2008, deixés més de 200 litres per metre quadrat en dotze hores a la província de Castelló, i més de 120 a Terol, concretament en l’àmbit de Gúdar i Maestrat.

Milers d’escolars i universitaris de més d’un centenar de municipis de València i Castelló es van veure afectats per la suspensió de les classes ahir i avui, a les localitats valencianes de Cullera i Sueca i es van interrompre totes les activitats educatives i esportives, i l’ajuntament de València va tancar al públic els parcs i jardins de la ciutat.

Per una altra banda, el Govern d’Aragó va activar el Pla Especial de Protecció Civil per Inundacions en fase de prealerta a la província de Terol, on la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre preveia crescudes extraordinàries en els cabals dels rius Matarranya i Guadalope. Per avui, la situació sembla que no millora, sobretot a la zona de Castelló, on l’Aemet també té actiu l’avís roig (risc extrem) per pluges i tempestes. A Terol, Tarragona, València, Eivissa, Formentera i també Mallorca, es manté l’alerta taronja (risc important) per fortes tempestes. A Albacete, Conca, Guadalajara, Sòria, Barcelona i a l’illa de Menorca, persisteix l’avís groc per pluges.

El ministeri de l’Interior va justificar en un comunicat aquesta declaració de zona catastròfica per “la gravetat” de les conseqüències de les pluges torrencials, ja que en poques hores va caure la mateixa quantitat d’aigua que en tres mesos (més de 300 litres per metre quadrat en algunes de les localitats).

França declara zona catastròfica 126 municipis per les pluges

El Govern francès va formalitzar ahir la declaració de zona catastròfica per a un total de 126 municipis del departament de l’Aude, amb capital a Carcassona, afectats per les recents inundacions.

Un vehicle circula per un carrer de Castelló negat per l’aigua.

Un vehicle circula per un carrer de Castelló negat per l’aigua.EFE

tracking