SEGRE

UE REGNE UNIT

Els 27 estarien oberts a ampliar la transició del Brexit si ho demana May

Podria pactar-se el “divorci” per més enllà del 2021 si així es facilita el pacte || La ‘premier’ reconeix que serà “cada vegada més dur” però es mostra confiada

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir a Brussel·les.

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell europeu, Donald Tusk, va assegurar ahir que creu que els 27 caps d’Estat i de Govern de la UE estarien oberts a ampliar a més enllà del desembre del 2020 el període transitori cap a una sortida ordenada del Regne Unit del bloc comunitari, si això serveix per facilitar un acord de divorci.

“Si el Regne Unit decideix que estendre’l ajudaria a assolir un acord, estic segur que els líders estarien preparats per considerar-ho positivament”, va dir el polonès en roda de premsa després de finalitzar el segon dia de cimera de líders a Brussel·les. No obstant, va insistir que la qüestió d’ampliar el període de transició no ha estat discutida pels líders durant el sopar de treball sobre l’estat de les negociacions del Brexit, reunió a la qual va acudir la primera ministra britànica, Theresa May.

Així mateix, va recordar que va ser la mateixa May qui va proposar que el període transitori després de la sortida del març del 2019 durés al voltant de dos anys, i la UE “va acceptar unànimement aquesta proposta”.

Per la seua part, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va assegurar que “probablement” hi haurà una prolongació del període transitori per donar més temps a la UE i el Regne Unit que tanquin un acord comercial en el futur, una cosa que ha qualificat de “bona idea”.

D’altra banda, May va assegurar que les negociacions seran “cada vegada més dures” a mesura que s’arribi al final, però es va mostrar confiada en la possibilitat d’assolir “un bon acord” per al poble britànic.

tracking