SEGRE

BARCELONA ACORD

La Sagrada Família pacta amb Barcelona regularitzar les obres del temple

Aportarà 36 milions d’euros en 10 anys

Imatge d’arxiu de la Sagrada Família.

Imatge d’arxiu de la Sagrada Família.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, van firmar ahir un acord que preveu que el temple aporti en deu anys 36 milions d’euros per tal de millorar la mobilitat i l’urbanisme del seu entorn, i que l’ajuntament tramiti el pla especial que permetrà que el temple tingui llicència d’obres i la pagui, una fet que podria fer-se efectiu el primer trimestre de l’any 2019.

En concret, destinarà 22 milions d’euros en una dècada –2,2 anuals– a la millora del transport públic, amb una aportació calculada en funció dels 4,5 milions de visitants del temple cada any, segons consta a l’acord. A més, aportarà set milions a millores d’accessibilitat amb Metro que es decidiran en una comissió de treball per reduir els visitants que utilitzen els actuals accessos de l’estació Sagrada Família, una fet que aconseguiria un accés directe al temple o un nou exterior i que s’hauria d’estudiar amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Els partits van criticar l’acord per quedar curts al no abordar el conflicte amb els afectats

La Junta Constructora contribuirà amb quatre milions a reurbanitzar els carrers de l’entorn del temple –Marina, Provença, Sardenya i Mallorca–, i amb tres més en deu anys a serveis municipals derivats de l’activitat del temple, com per exemple a neteja, vigilància i també agents cívics.

Tant el PDeCAT com el Partit Socialista van afirmar que l’acord “queda curt, perquè no afronta l’escalinata del carrer Mallorca”, la construcció de la qual no està acordada i implicaria l’expropiació i demolició de centenars d’habitatges i comerços. Per una altra banda, el líder del PP al consistori, Alberto Fernández, va veure “opac” l’acord.

tracking