SEGRE

PANORAMA

“Sense superar el 50%, el sobiranisme

Declaracions d’Ernest Maragall a la BBC || Per al conseller, l’independentisme ha de tenir “una estratègia conjunta” abans de la sentència als líders presos

Imatge d’arxiu d’Ernest Maragall.

Imatge d’arxiu d’Ernest Maragall.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, creu que l’independentisme “no tindrà cap dret a demanar suport internacional” fins que no superi “almenys el 50%” de suport. En una entrevista al programa HardTALK de la BBC, va afirmar ahir que “eixamplar la base” és un dels objectius de l’Executiu català i, segons ell, per aconseguir-ho “es necessita temps” i “un govern estable i creïble”.

Maragall també va expressar que els partits sobiranistes “han d’expressar una estratègia conjunta” abans que es faci pública la sentència del judici als líders del procés. En aquest sentit, creu que “una reacció” al veredicte serà “necessària”. Durant l’entrevista, també va posar sobre la taula la possibilitat que Catalunya esculli entre “la independència i una autonomia plena”. Durant aquesta entrevista, Maragall va definir el Tribunal Suprem com un “poder polític” que “té la seua pròpia ideologia, ha decidit apropiar-se la Constitució” i “ha posat la sagrada integritat territorial per sobre de l’estat de dret i de la voluntat democràtica de la gent”. En aquesta línia, va denunciar una situació de “repressió i injustícia” l’any que ha passat des de l’1-O.

En un altre ordre de coses, el fins ara líder d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, es perfila per rellevar a Maragall la conselleria d’Exteriors. L’opció està damunt de la taula després que fa poques setmanes Bosch renunciés a encapçalar la llista dels republicans a Barcelona per a les eleccions municipals de maig, malgrat haver guanyat a les primàries, i precisament Maragall fes el pas per substituir-lo.

Sobre la reunió d’avui entre Pablo Iglesias i Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, va dir que “qualsevol mostra de diàleg entre actors polítics segur que cal valorar-la positivament”.

tracking