SEGRE

Un sindicat denuncia Torra per incitar a la violència contra policies i guàrdia civils

Els agents es van manifestar a Barcelona el passat 19 de setembre

La manifestació convocada per Jusapol a Barcelona.

Un sindicat denuncia Torra per incitar a la violència contra policies i guàrdia civilsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Jusapol ha presentat una denúncia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, per instigar l’"odi i la violència" contra els policies i guàrdies civils que es van manifestar a Barcelona el passat 19 de setembre. La denúncia, presentada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s’adreça també contra el director general d’administració de Seguretat, Jordi Jardí, per permetre l’ocupació de la plaça Sant Jaume de Barcelona per part de grups d’independentistes, alguns dels quals van intentar arribar a la manifestació de policies per sabotejar-la.

Davant d’aquesta situació, agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra van carregar contra els manifestants independentistes que intentaven atansar-se als assistents a la marxa de Jusapol, convocada en reconeixement dels policies i guàrdies civils que van intervenir en Catalunya per impedir el referèndum de l’1-O.

En la seua denúncia, que encara no ha estat admesa a tràmit, el sindicat acusa Torra d’"obstruir" el dret de manifestació amb declaracions que, al seu parer, "incentivaven i aclamaven l’odi i la violència cap als policies i guàrdies civils", que va permetre que membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) ocupessin la plaça Sant Jaume i fossin en cerca" dels assistents a la protesta de Jusapol. "Els missatges, acords i resolucions il·lícits dels denunciats van produir el desplaçament de l’inici de la manifestació de Jusapol i va permetre que, malgrat el canvi de recorregut, els seus seguidors assetgessin i agredissin verbal i físicament" als policies i guàrdies civils, afegeix la denúncia.

A més, per al sindicat, el dispositiu de seguretat preparat "va ser insuficient per garantir el respecte al dret de manifestació pacífic i va respondre a les instruccions polítiques dels denunciats, que van impedir als Mossos d’Esquadra exercir la seua funció i desplegar els seus efectius."

tracking