SEGRE

CATALUNYA PRESOS

“Ara s'ha de moure el Govern central”, avisa Iglesias després de la reunió amb Junqueras

El líder d’ERC adverteix el de Podem que “no parlaran de pressupostos fins que Sánchez no tingui un gest” amb els processats || La Moncloa torna a desvincular-se d’aquesta trobada a Lledoners

Iglesias ha arribat a Lledoners acompanyat per la diputada d'En Comú Podem al Congrés Lucía Martin i el tinent d'alcalde a l'ajuntament de Barcelona Jaume Asens.

Pablo Iglesias es reuneix amb Junqueras a la presó de Lledoners

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que la seua reunió amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va anar bé i que van parlar d’economia, però va assegurar que “és aviat per parlar de Pressupostos Generals de l’Estat”, i que Podem negocia en nom del partit: “Ara qui ha de moure’s és el Govern central.” Per la seua part, Junqueras va avisar el líder dels liles que els republicans “no s’asseuran a negociar els pressupostos mentre el Govern i Sánchez no tingui cap gest amb els presos”, segons va informar el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, amb to seriós a la sortida de la trobada.

La reunió entre tots dos líders polítics al centre penitenciari de Lledoners va comptar amb la presència de Tardà, el president d’esquerra al Parlament, Sergi Sabrià, i dos representants dels comuns: l’edil a Barcelona Jaume Asens, i la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín.

La trobada compta amb la presència de Joan Tardà i Sergi Sebrià i els comuns Jaume Asens i Lucía Martín Iglesias també es reuneix amb els Jordis i altres independentistes presos al centre de Lledoners El PP qualifica el dia d’ahir com “el de la vergonya” per la reunió entre Podem i ERC

Al finalitzar la trobada, Iglesias va parlar amb els mitjans i va adreçar unes paraules a l’Executiu de Sánchez: “Nosaltres ja ens hem mogut, contribuint al diàleg i a la distensió, que són imprescindibles”, però “perquè hi pugui haver acords polítics, ara al Govern central li toca moure’s”.

Aquest, per la seua part i de mà del seu portaveu, Isabel Celaá, va insistir a desvincular-se de la reunió, afirmant que és “responsabilitat única” del líder de Podem. Celaá també va sentenciar que “el Govern espanyol no entra” en el que faci Iglesias, “i ell es responsabilitza de la seua imatge i de la seua força política”.

Per part dels republicans, Tardà va destacar la bona sintonia amb Podem i els comuns i va afirmar que la reunió va ser “útil”, especialment perquè el líder d’ERC va poder transmetre a Iglesias la posició del partit, encara que va recordar que no està en mans del líder de la formació morada influir en el ministeri fiscal, “perquè no forma part del Govern espanyol”. Així mateix, Tardà va recalcar que si el Govern de Pedro Sánchez “no insta la Fiscalia a actuar amb els presos, ERC no s’asseurà a cap taula de la negociació” dels pressupostos.

D’altra banda, Iglesias també va voler parlar una estona amb la resta de presos i durant una hora va mantenir reunions amb Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El líder de Podem va assenyalar que espera no haver de tornar a reunir-se mai més en una presó amb adversaris polítics.

tracking