SEGRE

POLÈMICA POLÍTICA

Aragonès: “La unilateralitat la imposa qui pot, no qui vol”

Lluís Puig.

Lluís Puig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va marcar ahir distància amb les últimes declaracions del president Quim Torra en les quals advertia que si l’Estat no s’avenia a negociar un referèndum acordat, avançaria de nou en la via unilateral cap a la independència.

Aragonès va assenyalar en canvi que “a la independència s’arribarà en una taula de negociació política”. Per això, segons el seu parer “la unilateralitat la imposa qui pot, no qui vol”.

Així mateix, va dir al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que hi ha diferents “mecanismes” perquè l’Executiu pugui fer un posicionament cap als dirigents empresonats, com podria ser a través de l’Advocacia de l’Estat. Aragonès es va reunir ahir a Madrid amb la ministra d’Economia, Nadia Calviño, on es van citar a continuar treballant en futures trobades.

Per la seua part, l’exconseller de Cultura Lluís Puig va denunciar que “pressions” de l’ambaixada espanyola a Bèlgica van impedir que dijous inaugurés una mostra a la Universitat Lliure de Brussel·les (ULB).

Mentrestant, el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, va dir ahir que el ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, “comença a voler prohibir Europa” després del conflicte amb Flandes i el cessament del cònsol honorari de Grècia.

tracking