SEGRE

CONFLICTE CRIM

Trump creu que Khashoggi és mort i avisa que hi haurà represàlies

Una furgoneta i empleats del consolat, noves claus en el cas || Mor en un accident de trànsit un dels presumptes assassins del periodista saudita

Policies forenses turcs treballaven amb un gos de rastreig i rescat a la residència del cònsol saudita.

Policies forenses turcs treballaven amb un gos de rastreig i rescat a la residència del cònsol saudita.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar ahir que “certament” sembla que el periodista saudita Jamal Khashoggi, desaparegut fa dos setmanes a Istanbul, sigui mort, i va assegurar que si es confirmés aquest fet hi haurà dures conseqüències.“Certament això em sembla a mi”, va explicar el president al ser preguntat sobre si Khashoggi, al qual es va perdre la pista després d’entrar al consolat saudita a la ciutat turca, ha mort.

Les paraules de Trump van arribar després de ser informat sobre les novetats del cas pel secretari d’Estat, Mike Pompeo, nouvingut d’un viatge a Riad i Ankara.

Pompeo va demanar al president que concedeixi “uns quants dies més” a l’Aràbia Saudita per investigar la desaparició del periodista crític amb el règim, encara que no va especificar quan espera que es completi aquesta indagació.

Khashoggi va desaparèixer el 2 d’octubre després d’ingressar al consolat saudita a Istanbul i les investigacions a Turquia apunten que el periodista, exiliat des del 2017 a Washington, hauria pogut ser assassinat en aquesta oficina diplomàtica, una cosa que les autoritats de Riad han rebutjat.

El diari The New York Times va revelar aquesta setmana que Riad planeja reconèixer que Khashoggi va morir sota la seua custòdia en un interrogatori que se’ls va escapar de les mans, i que cinc dels suposats quinze implicats són propers al príncep hereu.

La Fiscalia turca prossegueix la investigació del cas després d’entrar al consolat del seu país a Istanbul, interrogar 15 empleats de la legació i procedir a l’anàlisi detallada d’una furgoneta d’aquesta.

Per una altra banda, un dels 15 sospitosos de l’assassinat del periodista hauria mort en un accident de trànsit en estranyes circumstàncies a Riad, segons va informar la premsa turca. De moment es desconeix si aquest accident està relacionat d’alguna manera amb la mort del periodista saudita i ja s’investiga.

Mentrestant, la desaparició del periodista saudita ha impactat líders polítics i econòmics davant de la celebració del Davos del Desert, un fòrum econòmic previst del 23 al 25 d’octubre a Riad.

tracking