SEGRE

MANIFESTACIÓ REGNE UNIT

Milers de britànics reclamen un nou referèndum del Brexit

L’organització xifra la marxa en 670.000 persones, seria la protesta més gran fins al moment || Campanya per pressionar l’acord

Desenes de milers de persones van recórrer ahir el centre de Londres per demanar nou referèndum.

Desenes de milers de persones van recórrer ahir el centre de Londres per demanar nou referèndum.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una multitudinària manifestació va recórrer ahir el centre de Londres, fins a acabar davant el Parlament britànic, per reclamar al Govern que convoqui un nou referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Els organitzadors de la protesta, la campanya People’s Vote, van xifrar la participació en unes 670.000 persones, la qual cosa la convertiria en la mobilització més gran d’oposició al Brexit fins ara; per la seua part, la Policia Metropolitana de Londres va refusar oferir una estimació del nombre d’assistents.

L’alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, es va afegir a la manifestació, a la capçalera de la qual es van situar centenars de joves, alguns dels quals encara no tenien edat per votar al referèndum del juny del 2016, en què el 51,9 per cent dels participants van triar trencar els vincles amb la Unió Europea.

Es podien llegir lemes com “Em manifesto pel meu futur” o “Atureu el Brexit dels ‘tories”

“Em manifesto pel meu futur” i “Atureu el Brexit dels tories”, eren alguns dels lemes que podien llegir-se a les pancartes dels manifestants, que també portaven cartells que criticaven les “mentides” de l’exministre Boris Johnson, la figura principal de la campanya favorable a la sortida de la UE el 2016.

Així mateix, una campanya anònima a través de la xarxa social Facebook ha dedicat més de 250.000 lliures (285.000 euros) a oposar-se a l’acord sobre el Brexit. La publicitat exhorta els votants a pressionar els diputats de les seues circumscripcions electorals per “llençar a les escombraries el pla de Chequers”, amb referència a la proposta britànica sobre les condicions de sortida de la UE. Aquest pla, que proposa una àrea de lliure intercanvi de mercaderies amb la UE, ha estat criticat pel sector més euroescèptic del Partit Conservador britànic. May espera arribar a un acord amb Brussel·les en les pròximes setmanes.

tracking