SEGRE

POLíTICA

La CUP treu "targeta roja" al Govern i no veuria com a problema unes eleccions

Riera denuncia el "acatament continu a l’Estat" per part del govern català

La CUP treu

La CUP treu "targeta roja" al Govern i no veuria com a problema unes eleccionsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de files de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha explicat aquest dilluns que la seua formació ha tret ja "targeta roja" al Govern, per aferrar-se a l’"autonomisme" i aparcar la "via unilateral", i ha deixat clar que no veuria com un "problema" unes eleccions anticipades a Catalunya.

En declaracions a TV3, Riera ha denunciat l’"acatament continu a l’Estat" per part del Govern, per la qual cosa la CUP ha dit "prou": "No fa falta que ni el Govern, ni JxCat, ni ERC ens truquin per a res relacionat amb el manteniment de l’autonomia", ha advertit. Per exemple, no creu que faci falta "ni que ens truquin" per buscar el suport de la CUP als pròxims pressupostos de la Generalitat, perquè "amb l’autonomisme no anem enlloc".

Aquest "boicot" de la CUP a una "legislatura autonomista" es plasmarà "molt probablement" en el seu rebuig dels pressupostos, en no col·laborar de moment en l’anunciat Fórum Cívic Constituent i "podria ser", a més, que els quatre diputats de la formació anticapitalista al Parlament deixin en algun moment els seus escons buits.

Riera ha recalcat que la CUP no tem unes noves eleccions, perquè "possiblement ajudarien a aclarir la situació".

tracking