SEGRE

PANORAMA

Imputat Jordi Borràs tot i acabar amb el nas trencat

Al fotoperiodista el va agredir un comandament de la Policia Nacional || Arxiven la causa pel tall de l’AP-7 i l’N-II al març

Amb Meritxell Borràs - La consellera cessada Meritxell Borràs, empresonada un mes entre novembre i desembre del 2017, va acompanyar ahir els cantaires que es reuneixen a la Paeria.

Amb Meritxell Borràs - La consellera cessada Meritxell Borràs, empresonada un mes entre novembre i desembre del 2017, va acompanyar ahir els cantaires que es reuneixen a la Paeria.TONI POSTIUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fotoperiodista Jordi Borràs declararà dilluns vinent com a imputat al jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona en relació amb l’agressió que va patir el 16 de juliol en ple centre de Barcelona i l’autor del qual, presumptament, va ser un comandament de la Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional, que l’hauria abordat amb visques a Franco i a Espanya. Després de l’aldarull, Borràs va acabar amb el nas trencat i diverses contusions. A més, la versió que va proporcionar a la denúncia concorda amb la que han aportat els testimonis del succés. No obstant, i davant de la denúncia creuada de l’agent, en contra del qual la Unitat de Règim Disciplinari de la Prefectura Superior de Policia va obrir un expedient (que ara està paralitzat fins que acabi la causa judicial), el jutge ha decidit investigar també Borràs.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció número 7 de Figueres ha arxivat provisionalment la investigació contra onze persones pels talls de l’AP-7 i l’N-II a Girona el passat 27 de març, enmig de les protestes contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. En aquest sentit, la jutge va estimar que no ha quedat prou acreditat que els investigats cometessin un delicte. Així mateix, el jutjat d’instrucció número 2 de Manresa també ha arxivat, en aquest cas de manera definitiva, la denúncia contra una pediatra de Balsareny per un presumpte delicte d’odi. La metgessa, que és esposa de l’alcalde de la localitat, Isidre Viu, d’ERC, va ser denunciada per una veïna, Cristina Arias, coneguda pel seu activisme unionista i que va rebre el suport el desembre de l’any passat del llavors president del Govern central, Mariano Rajoy. Per la seua part, l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, va reiterar ahir al mateix jutjat de la capital del Bages que no va cometre un delicte de desobediència greu durant l’1-O. És la segona vegada que declara ja que, la seua compareixença del març va quedar anul·lada per indefensió.

tracking