SEGRE

PANORAMA

El Govern espanyol continuarà amb la venda d'armament a l'Aràbia Saudita

Pedro Sánchez durant la intervenció al Senat, ahir.

Pedro Sánchez durant la intervenció al Senat, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Diputats va rebutjar suspendre ahir la venda d’armes a l’Aràbia Saudita en plena polèmica per la mort del periodista Jamal Khashoggi, amb els vots del PSOE i el PP i l’abstenció de Ciutadans (Cs) i el PNB.

“Espanya és un país que compleix els contractes” i la decisió de bloquejar la venda d’armes a l’Aràbia Saudita “ha de ser col·lectiva de tota la Unió Europea”, va argumentar el PSOE a la Comissió de Defensa de la Cambra Baixa, que va rebutjar així la petició d’Units Podem i els partits nacionalistes d’anteposar els drets humans als negocis. Així mateix, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va recalcar que la decisió final sobre la venda la va prendre el president Pedro Sánchez, després de meditar molt els pros i els contres i va incidir que aquest debat “no és senzill”. D’altra banda, JxCat va presentar una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en què sol·licitava rebutjar la venda d’armes de l’Estat a l’Aràbia Saudita i que se suspengui l’exportació de quatre-centes bombes de precisió que va anunciar el Govern central el mes de setembre.

Per la seua part, la presidenta andalusa, Susana Díaz, va reafirmar ahir el suport a les drassanes de Navantia en els actuals moments “de tanta fragilitat, incertesa i inseguretat”, després de les peticions que Espanya no vengui armes a l’Aràbia Saudita, entre les quals cinc corbetes encarregades a aquestes drassanes públiques gaditanes.

tracking