SEGRE

AMENAÇA EXPLOSIUS

Onada de bombes casolanes als EUA contra Obama, Clinton i la CNN

Similars a la que es va trobar dilluns a l’habitatge del magnat George Soros || Washington nega l’existència d’un altre artefacte dirigit a la Casa Blanca

Control policial a prop de la casa dels Obama, ahir, a Washington.

Control policial a prop de la casa dels Obama, ahir, a Washington.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Un acte de terror.” Amb aquestes paraules va definir ahir l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, la troballa de “bombes casolanes” dirigides a l’expresident nord-americà Barack Obama, l’excandidata demòcrata a la Casa Blanca Hillary Clinton, i a les oficines de la CNN a Nova York, a l’atenció de l’exdirector de l’FBI John Brennan, comentarista de la cadena. Aquests artefactes, amagats a l’interior de paquets, són similars al que es va trobar dilluns a casa del filantrop multimilionari Georges Soros, segons van apuntar fonts policials. Accions com aquesta “intenten soscavar la llibertat dels nostres mitjans de comunicació líders”, va subratllar De Blasio, amb referència a l’explosiu remès a la CNN.

Per la seua part, el governador de l’Estat de Nova York, Andrew Cuomo, també es va sumar a la condemna i va denunciar que tant ell com dos polítics demòcrates més, en aquest cas congressistes, han rebut artefactes similars. Un d’ells va arribar a Debbie Wasserman Schultz, expresidenta del Partit Demòcrata i parlamentària al Congrés nord-americà. John Miller, subcap de la unitat de contra el terrorisme de la policia de Nova York, va puntualitzar sobre les bombes que, a part de ser “casolanes”, contenien una “pols blanca” que encara no s’ha pogut identificar.

D’altra banda, la mateixa CNN va informar que la intel·ligència nord-americana havia interceptat un altre paquet dirigit a la Casa Blanca. Tanmateix, el mateix servei secret va desmentir la informació a través de Twitter.

Per la seua banda, la portaveu del Gabinet de Donald Trump, Sarah Sanders, va manifestar que “aquests actes intimidatoris són menyspreables i els seus responsables hauran d’enfrontar-se a tot el pes de la llei”. A més a més, va explicar que “el servei secret i altres agències ho estan investigant i prendran totes les accions apropiades per protegir qualsevol que sigui amenaçat per aquests covards”.

Trump titlla de “violència política” la tramesa massiva d’explosius casolans El president nord-americà, Donald Trump, va qualificar ahir de “violència política” la tramesa d’explosius casolans al seu predecessor en el càrrec, Barack Obama, i a la seua rival a les presidencials de l’any 2016, Hillary Clinton, entre altres personalitats. En aquest sentit, el mandatari va apel·lar a la unitat per fer front a aquesta classe d’accions. En paral·lel, va continuar atacant la caravana de migrants que recorre Amèrica Central cap a la frontera sud dels Estats Units. “Tenim fronteres fortes i mai acceptarem gent entrant al nostre país de manera il·legal”, va advertir en aquest sentit Trump. Igualment, va qualificar de “caos total” la situació que es viu a Europa a causa de l’arribada de migrants durant els últims cinc anys. “Som una gran nació sobirana”, va concloure.

tracking