SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Defensa expulsa el militar de La Manada condemnat per abusos sexuals

L’advocat critica el “màrqueting populista”

Alfonso Jesús Cabezuelo, un dels components de La Manada.

Alfonso Jesús Cabezuelo, un dels components de La Manada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El soldat de l’Exèrcit de Terra Alfonso Jesús Cabezuelo, un dels membres de La Manada condemnat a nou anys de presó per abusos sexuals als Sanfermines del 2016, ha estat expulsat de les Forces Armades, segons va informar ahir el ministeri de Defensa. Cabezuelo es trobava en situació de servei actiu des que l’Audiència Provincial de Navarra va decretar la posada en llibertat condicional dels cinc condemnats per l’abús d’una jove a Pamplona fins a analitzar els recursos.

Defensa va argumentar que adoptava aquesta decisió “per imperatiu legal” i el va adscriure administrativament a la subdelegació de Defensa de Sevilla.

La Guàrdia Civil no expulsarà l’agent de La Manada fins que hi hagi una sentència ferma

Tanmateix, va decidir no assignar-li destinació en aplicació de l’article 111.3 de la llei de la Carrera Militar, que permet adoptar aquesta decisió després d’una condemna i valorant “els fets imputats, la transcendència social i l’interès del servei”. Abans dels Sanfermines del 2016, Cabezuelo formava part de la Unitat Militar d’Emergències (UME). El seu contracte amb les Forces Armades tenia la condició de Compromís de Llarga Durada, i per tant s’allargava fins a l’edat de quaranta-cinc anys.

Agustín Martínez Becerra, advocat de Cabezuelo, va advertir que la resolució del ministeri de Defensa “no és ferma” ni “efectiva”, alhora que va criticar el “màrqueting populista i propagandístic” que segons el seu parer impregna la difusió d’aquesta decisió.

Per la seua banda, el guàrdia civil membre de La Manada, Antonio Manuel Guerrero Escudero, no pot ser expulsat del cos fins que hi hagi sentència ferma sobre l’abús sexual comès a una jove a les festes dels Sanfermines l’any 2016, segons van explicar fonts de la Guàrdia Civil.

tracking