SEGRE

El Govern espanyol nega pressió a la Justícia per evitar el delicte de rebel·lió en el 'procés'

El Consell de Ministres que s'ha celebrat a Sevilla, la primera del Govern de Pedro Sánchez fora de Madrid i també la primera ocasió en vuit anys que la capital d'Espanya no l'acull.

El Govern espanyol nega pressió a la Justícia per evitar el delicte de rebel·lió en el 'procés'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha negat aquest divendres que estigui pressionant a la Justícia per evitar que els dirigents independentistes del "procés" siguin acusats d’un delicte de rebel·lió, i ha rebutjat que les declaracions de membres de l’Executiu sobre això suposin un gest als sobiranistes. Ha estat la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, qui ha garantit que el Govern es manté absolutament imparcial davant del "procés".

Ho ha fet en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres que s’ha celebrat a Sevilla, la primera del Govern de Pedro Sánchez fora de Madrid i també la primera ocasió en vuit anys que la capital d’Espanya no l’acull.

En la reunió, malgrat un informe del Consell d’Estat que ha considerat que no és el curs idoni, el Govern ha decidit recórrer al Tribunal Constitucional la resolució del Parlament en la que va reprovar el rei. Una decisió que Celaá ha justificat "per sentit d’Estat", ja que entén que la resolució del Parlament català és inconstitucional perquè "suposa un nou intent d’iniciar un procés unilateral que desemboqui en la proclamació d’una hipotètica república".

Catalunya ha estat present també en la conferència de premsa davant de les acusacions al Govern que les paraules tant del seu president, Pedro Sánchez, com de la seua vicepresidenta, Carmen Calvo, i altres ministres entorn del delicte de rebel·lió suposen un intent de pressió a la Justícia davant del cas dels dirigents independentistes del "procés". Celaá ha manifestat que l’Advocacia de l’Estat prepara el seu escrit d’acusació en el "procés" amb criteris "exclusivament jurídics", i ha insistit que el Govern és "imparcial" i no dóna instruccions ni a l’Advocacia ni a la Fiscalia. Ha afegit que l’Executiu "no marca el pas" i que, com els tribunals són independents, no tenen per què veure alterat el seu ritme. També ha negat que el Govern hagi fet gestos als independentistes en els últims dies. Així, ha precisat que Sánchez no va parlar dimecres passat al Congrés de la seua opinió sobre el delicte de rebel·lió a Catalunya, sinó que va respondre al president del PP, Pablo Casado, quan aquest el va acusar de ser còmplice d’un cop d’Estat.

Per això va al·ludir a l’exdiputat del PP Federico Trillo i al seu posicionament de 1994 sobre la necessitat de l’ús de violència i armes en els cops d’Estat.

A Casado s’ha dirigit avui la portaveu del Govern per reclamar-li que canviï la seua manera de fer política per buscar solucions a la crispació, i ha apuntat que tant la moderació com evitar l’insult són bones mesures sobre això. Una crida que ha realitzat després que Casado acusés dimecres a Sánchez de ser partícip d’un cop i el president del Govern decidís trencar relacions amb ell fins que no rectifiqui.

tracking